Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KDi iesaka: No fadu līdz Rahmaņinovam

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

No fadu līdz Rahmaņinovam

No 30. jūnija līdz 2. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks Hermaņa Brauna fonda rīkotais festivāls Artissimo. 30. jūnijā dzirdēsiet fadu dziedātāju Anu Mouru no Portugāles. Viņa ir uzstājusies kopā ar grupu The Rolling Stones, un par viņas balsi ir jūsmojis Prinss. 1. jūlijā festivālā muzicēs franču akordeonists Rišārs Galjāno, kurš kopā ar Prāgas stīgu kvintetu piedāvās Astora Pjacollas un Mišela Legrāna programmu. 2. jūlijā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē skanēs Sergeja Rahmaņinova romances. Tās izpildīs mecosoprāns Irina Dolženko, soprāns Jana Ivanilova, baritons Saīds Gobečija, pie klavierēm – Inna Davidova. Pēc šī koncerta uz Dzintaru koncertzāles Lielās zāles skatuves kāps amerikāņu vokālā grupa Take 6.

Artissimo

Dzintaru koncertzālē 30.VI –2.VII

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 7–100

***

Hitu meistare

Otrdien, 2. jūlijā, Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies amerikāņu dziedātāja un dziesmu autore LP jeb Laura Pergolici. Šis būs viņas trešais koncerts Latvijā. LP populārākā dziesma ir superhits Lost on You (2015). Pērn viņa izdeva savu piekto albumu Heart to Mouth. Mākslinieces neordināro talantu apliecina fakts, ka viņa ir dziedājusi duetā gan ar franču megadīvu Milēnu Fārmeri (N’oublie pas, 2018), gan ar britu roka ikonu Moriseju (It’s Over, 2019).

LP

Siguldas pilsdrupu estrādē 2.VII plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 49–99

***

Džezs

No 2. līdz 6. jūlijam notiks festivāls Rīgas ritmi, kurā varēs iepazīt džeza daudzveidību. Galvenie koncerti skanēs Rīgas Kongresu namā, taču laba mūzika būs dzirdama arī citviet Rīgā – gan klubos, gan brīvdabā (programma www.rigasritmi.lv).

Rīgas ritmi

Daudzviet Rīgā 2.–6.VII

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–50

***

Dārgumu krātuve

18. Introvertās mākslas festivāls Ad lucem nedēļas nogalē piedāvā divus koncertus. Šodien Sv. Pētera baznīcā muzicēs koklētāja Laima Jansone ar pašas izveidoto koklētāju kopu Austras koks. Svētdien, 30. jūnijā, Spīķeru koncertzālē pasaules mūzikas duets Constantinople (Kanāda) aicinās ceļojumā pa viduslaiku un renesanses Eiropas, Vidusjūras un Tuvo Austrumu kultūru muzikālo dārgumu glabātuvēm.

Koncerti
Rīgas Sv. Pētera baznīcā 27.VI plkst. 19,
Spīķeru koncertzālē 30.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15

***

Par garšīgām zupiņām

Sestdien, 29. jūnijā, festivālā Lampa Cēsīs notiks teātra trupas Kvadrifrons jauniestudējuma Vecmāmiņu valsts pirmizrāde. To veido režisore Paula Pļavniece, dramaturgi Justīne Kļava un Evarts Melnalksnis. "Tā būs izrāde par mūsu vecmāmiņām un to, kā viņas mūs audzinājušas, ko iemācījušas, kā auklējušas un kaitinājušas. Par sadzīvošanu, pieaugšanu un samierināšanos. Par Latvijas sabiedrības novecošanu. Par šausmīgi mazām pensijām. Par garšīgām zupiņām un pankūciņām," teikts izrādes pieteikumā. Lomās: Reinis Boters, Klāvs Mellis, Ance Strazda, Āris Matesovičs, Jana Ļisova, Ance Kukule, Jānis Kronis, Samira Adgezalova. Šogad izrāde viesosies Valmierā, Kuldīgā, Liepājā, Daugavpilī un Rēzeknē.

Vecmāmiņu valsts
Cēsu pilsmuižas klētī 29.VI plkst. 19
Brīvu vietu vairs nav

***

Augļu papiruss

Galerijā Istaba notiks tekstilmākslinieces Ērikas Zuteres izstāde Šķērsgriezums. Tā demonstrē autores laikietilpīgās spēles ar papīru, dabā atrastajiem materiāliem, krāsām un kontrastiem, tās ir spēles, kas izaugušas no aizraušanās ar papīra izgatavošanu. "Tās ir kompozīcijas, ko veido augļu un dārzeņu papiruss, sākot no mājasstūrī augošā rabarbera līdz eksotiskajiem augļiem," saka Ērika Zutere. Ilgstoši kaltētās un daudzkārt presētās augu šķēles ir kā faktūrām bagātas gleznieciskas miniatūras.

Ērika Zutere
Izstāde Šķērsgriezums
Galerijā Istaba 27.VI–3.VIII

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja