Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Vai ir cerība, ka kļūsim labāki?

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Svinības. Latgales vēstniecībā Gors notiek desmit gadu jubilejas pasākumu cikls 10 kā 1. Sestdien, 29. aprīlī, tiks pirmatskaņota dziesmuspēle latgaliešu valodā Trasuns. Fabulas. Tas ir komponistu Platona Buravicka, Oresta Silabrieža, Ievas Paršas, Sniedzes Prauliņas un Ernesta Mediņa darbs, kas tapis, iedvesmojoties no Franča Trasuna fabulām. Atskaņojumā piedalīsies paši autori, Rēzeknes kamerorķestra mūziķi, Rēzeknes Mūzikas vidusskolas kora grupa un Rēzeknes Tautas teātra aktieris Aldis Leidums. Dziesmuspēli iestudē diriģents Jānis Stafeckis un režisore Inese Mičule. Vairāk nekā pirms simt gadiem Francis Trasuns savās fabulās aprakstījis cilvēka netikumus – gan bērnišķīgi un naivi, gan asi un dzēlīgi. Dziesmuspēlē tiks izdziedātas cilvēka vājības: greizsirdība, cietsirdība, aprobežotība, alkatība, nenovīdība, muļķība. Vai ir cerība, ka kļūsim labāki?

Trasuns. Fabulas
Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē 29.IV plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 13–17

***

Soprāns Līsa Lāšone dziedās Fēliksa Mendelszona un Rolfa Martinsona mūziku. Publicitātes foto 

Klasika. Sestdien, 29. aprīlī, Lielajā ģildē kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga un diriģentu Jāni Liepiņu uzstāsies zviedru soprāns Līsa Lāšone. Viņas sniegumā dzirdēsim vācu romantisma laikmeta pārstāvja Fēliksa Mendelszona koncertāriju Infelice un zviedru komponista Rolfa Martinsona īpaši Līsai Lāšonei sacerēto dziesmu ciklu Garden of Devotion ar Rabindranata Tagores dzeju. Skanēs arī franču impresionista Morisa Ravela un argentīniešu komponista Alberto Hinasteras mūzika.

Sinfonietta Rīga
Lielajā ģildē 29.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25 

***

Klasika. Lielajā ģildē desmit gadu jubileju svinēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas mūziķu apvienība, kas ir pazīstama kā čellu Dream Team. Ansambļa sirds kopš tā pirmsākumiem ir LNSO čellu grupas koncertmeistare Diana Ozoliņa. 

Koncerts
Lielajā ģildē 28.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–25

***

Marta Sudraba spēlēs solo Edvarda Elgara Čellkoncertā. Publicitātes foto 

Klasika. Piektdien, 28. aprīlī, Liepājas simfoniskā orķestra priekšā stāsies igauņu diriģents Risto Josts. Vīnē dzīvojošā čelliste Marta Sudraba, kura spēlē Vīnes filharmonijas orķestrī, atskaņos Edvarda Elgara Čellkoncertu. Vēl programmā ir iekļauta Johannesa Brāmsa Trešā simfonija un mūsdienu britu komponistes Annas Klainas opuss Sound and Fury, ko iedvesmojusi Haidna 60. simfonija un Šekspīra Makbets

Koncerts 
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 28.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Pirmizrāde. Režisors Regnārs Vaivars Valmieras teātrī ir iestudējis izrādi Burbulis. Tā iecerēta kā gaišuma un humora terapija pēc Covid-19 zīmē pavadītā laika. Darba pamatā ir režisora un aktieru intervijas ar ārstiem, pacientiem, vakcinācijas piekritējiem un noliedzējiem, kas pēdējos gadus pavadījuši slimnīcu Covid-19 nodaļās. "Izrāde ir piemineklis medicīnas darbiniekiem un mums, viņu pacientiem, lai mēs varētu pasmaidīt par šo laiku, par sevi šajā laikā un smaidot tiktu vaļā no bailēm," saka režisors. Lomās: Anna Nele Āboliņa, Rihards Jakovels, Mārtiņš Liepa, Māra Mennika, Inese Ramute, Elīna Vāne un Kārlis Dzintars Zahovskis.

Burbulis
Laikmetīgās mākslas telpā Kurtuve Valmierā 28., 29.IV plkst. 18.30, 30.IV plkst. 13, 16., 17.V, 1.VI plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 22

***

Maestro Raimonds Pauls un dziedātājs Daumants Kalniņš ir veltījuši programmu Imanta Ziedoņa jubilejai. Publicitātes foto 

Estrāde. Maestro Raimonds Pauls un dziedātājs Daumants Kalniņš Mūzikas namā Daile pirmatskaņos programmu, kas ir veltīta Imanta Ziedoņa 90 gadu jubilejai. Skanēs Maestro dziesmas ar Ziedoņa vārdiem: Svētvakars, Latviešu jūrniekiem, Meitene ar kallu ziediem, Nenes zvaigznes istabā, Lapsenes nāve, Dziesmiņa par prieku un citas. Koncertā piedalīsies mūziķu grupa un koris Sōla diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā.

Koncerts
Mūzikas namā Daile 3., 19.V plkst. 19  
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–40

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja