Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

KM konkursā par atbalstu kultūras periodikai uzvarējusi Kultūras Diena

Kultūras ministrija ceturtdien izsludināja rezultātus konkursā Par atbalstu vispusīga un mūsdienīga kultūras izdevuma un interneta resursa attīstībai un parakstīja līgumu par 50 000 latu piešķiršanu konkursa uzvarētājam – iknedēļas kultūras izdevumam Kultūras Diena, portālu Diena.lv informēja ministrijas pārstāvis Andris Saulītis.

Līdzekļi paredzēti drukātās versijas paplašināšanai un ar to saistīta kultūras portāla www.kulturasdiena.lv izveidošanai.

Konkursā bija iesniegti trīs spēcīgi, konceptuāli atšķirīgi pieteikumi, no kuriem žūrijas komisija par spēcīgāko saskaņā ar konkursa nolikumā paredzēto kritēriju sistēmu atzina SIA Dienas mediji priekšlikumu par iknedēļas kultūras izdevuma Kultūras Diena paplašināšanu un ar to saistīta kultūras portāla www.kulturasdiena.lv izveidošanu.

Konkursā piedalījās vēl divi pieteikumi: Latvijas Radošo savienību padomes un biedrības Satori telpa, abus vismaz sākotnēji paredzot izplatīt ar žurnāla Ir starpniecību. Radošo savienību pieteikums piedāvāja 24 lpp. biezu kultūras izdevumu un interneta portāla izveidošanu, saturu piedāvātu profesionāla komanda, kas orientētos uz analītiskiem, kultūrvēsturiskiem, pētnieciskiem materiāliem. Kā būtisku trūkumu žūrija saskatīja pieteikumā aprakstīto biznesa modeli, kas balstās gandrīz tikai uz valsts dotāciju, tāpēc nav ilgtspējīgs, tāpat pārlieku optimistiska ir abonentu prognoze.

Savukārt biedrības Satori telpa pieteikums paredzēja 12 lpp. izdevuma izveidošanu, ko izplatītu kopā ar žurnālu Ir, kā arī interneta portāla attīstīšanu. Kaut gan piedāvājums bija radošs un ar mūsdienīga satura piedāvājumu, šaubas radīja nelielās redakcijas kapacitāte, tāpat finansiālā ilgtspējība. Būtiski, ka izdevums nebūtu nopērkams atsevišķi, bet tikai kopā ar žurnālu Ir.

"To, kurš ir labākais pieteikums lēma profesionāla un kompetenta žūrija, un tās lēmums bija vienbalsīgs," uzsvēra kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, kura nebija žūrijas sastāvā. "Šonedēļ vēlreiz runāju ar katru žūrijas komisijas locekli, lai pārliecinātos, ka neviens individuāli nav mainījis savu lēmumu," teica S. Ēlerte.

Žūrijas komisijas locekļi norādīja, ka nav pamata vilcināties ar žūrijas lēmuma apstiprināšanu un ministru maiņa nedrīkst apdraudēt konkursa norisi un sabiedrības iespējas saņemt aktuālu, pēc iespējas plašākai Latvijas auditorijai domātu kultūras izdevumu drukātā formātā un internetā.

Iesniegtos pieteikumus izvērtēja žūrija, kuras priekšsēdētāja bija KM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa. Komisijas locekļi bija rakstnieks Māris Bērziņš, filozofs Artis Svece, režisors Gints Grūbe, Sorosa fonds –Latvija mediju programmas vadītāja Gunta Sloga, KM Kultūrpolitikas departamenta direktore Jolanta Treile un Budžeta un investīciju nodaļas vadītāja Diāna Vīksne.

"Uzvarētājam ir spēcīgs ekonomiskais un mārketinga piedāvājums, tas bija pārliecinošākais no visiem. Tas radīja pārliecību, ka Kultūras Diena salīdzinājumā ar citiem pieteikumiem būs ilgtspējīgākais kultūras izdevums un sasniegs atbalsta mērķus," norādīja M.Bērziņš. Arī G.Grūbe uzsvēra, ka piedāvājums atstājis iespaidu, ka projekts būs ilgtspējīgs un nebūs atkarīgs tikai no valsts finansējuma. "Piedāvājuma iestrādnes ļāva noticēt, ka pēc valsts finansējuma iegūšanas arī turpmāk tas varētu pastāvēt neatkarīgi no valsts atbalsta. Tāpat nozīmīgi, ka izdevumu varēs iegādāties kā patstāvīgu izdevumu atsevišķi no laikraksta Diena," skaidroja G.Grūbe.

SIA Dienas mediji pieteikums paredz paplašināt jau esošo Kultūras Diena izdevumu iknedēļas piektdienās no 8 lpp. uz 12.lpp., kas būtu abonējams un iegādājams arī atsevišķi, paralēli paredzēts attīstīt jaunu interneta vietni www.kulturasdiena.lv ar TV, video un mūsdienīgu blogu vietni, veidojot arī arhīvu, kā arī veidojot planšetdatorā lasāmu izdevuma versiju. Tas paredz veikt arī kultūrizglītojošo funkciju, veidot izglītojošu kultūras kanonu, kā arī sadarboties ar reģioniem un īpaši pievērsties auditorijas paplašināšanai reģionos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja