Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Lana Del Rey albums Born to Die

Dainis Gžibovskis, kultūras blogeris:

Apvienojot Elvisa Preslija, Nensijas Sinatras, Kurta Kobeina un Britnijas Spīrsas muzikālo daiļradi, ir radusies mūzikas sensācija Lana Del Rey (īstajā vārdā Elizabete Granta). Tieši četrus iepriekšminētos māksliniekus viņa ceļ saulītē kā savus galvenos elkus mūzikas industrijā. Viņas debijas albums Born to Die jau ar pirmo singlu Video Games iekaroja stabilu vietu mūzikas topu virsotnēs. Māksliniece sevi dēvē par Nensijas Sinatras gangsteru versiju.

Nenoliedzami, viņas kontralts ierakstos skan maģiski, valdzinoši un ārkārtīgi īpatnēji – tādas sajūtas manī pirms tam radījušas tikai divas dziedātājas – britu zvaigzne Dafija un nelaiķe Eimija Vainhausa. Viņas pirmais koncerts Lielbritānijā tika izpārdots apmēram 30 sekundēs. Tomēr, dzirdot viņas izpildījumu dzīvajā, var just dziedātājas satraukumu un nedrošību.

Visās divpadsmit Born to Die dziesmās Lana demonstrē spēli ar mūziku - dūmakaini zemā balss brīžiem pārtop skumjā un maigi rotaļīgā, tāpēc mūzikas kritiķi šo albumu nodēvējuši par Tumšo Paradīzi - valdzinošu un mistisku. Albuma dziesmas ieturētas vienotā retro-popmūzikas stilā - romantiskas, koķetas, piemērotas, lai klausītos vienatnē ar vīna glāzi rokās vai divatā ar mīļoto cilvēku. Born to Die ir rūpīgi slīpēts muzikālais dārgakmenis, kas mirdz starp visām pēdējā laikā izdotajām oglēm. Lana ir īsta šķelme - sākotnēji viņas mazliet greizā mīmika un savādā dziedāšana var izraisīt antipātijas, bet ir kāds spēks, kas liek viņā skatīties un klausīties līdz brīdim, kad saproti - esi neglābjami iemīlējies. Born to Die pavisam noteikti ir viens no labākajiem pēdējo gadu notikumiem mūzikas pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja