Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latgaliešu kultūras balvu Boņuks saņēmusi Anna Rancāne, grupa Bez PVN un apvienība Latgalīšu Reps

Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks 2018 ieguvuši Anna Rancāne, grupa Bez PVN, apvienība Latgalīšu Reps, raidījums Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku, Ontona Slišāna jubilejas gads Ziemeļlatgalē un citi, aģentūru LETA informēja Gora Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā tika godināts mākslinieks Osvalds Zvejsalnieks. Pateicoties Zvejsalnieka darbam, Rēzeknē ir viena no labākajām mākslas vidusskolām Latvijā, nodibināta vienīgā Latvijas Mākslas akadēmijas filiāle ārpus Rīgas, kas ir pamats veselai mākslinieku paaudzei Latgalē, izveidots Rēzeknes mākslas nams ar vienīgo pastāvīgo Latgales mākslinieku darbu ekspozīciju pasaulē, uzsvēra Husare. Zvejsalnieks ir pieminekļa Vienoti Latvijai atjaunošanas darbu vadītājs, Latvijas atmodas virzītājs Rēzeknē, Latgalē.

Boņuka balvu Anna Rancāne saņēma par krājumu Prīca i klusiešona, Kārlis Kazāks par raidījumu Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku par Ludzas izloksni.

Tāpat balvu saņēma vijolniece Aija Īzāka un apvienība Teksasys latgalīši par albumu Dvieselis steigys, Annele Slišāne par projekta un izstādes #100dečiLatvijai rezultāta izdošanu grāmatā, apvienība Latgalīšu Reps par albumu Žārei gaļi, dokumentālās filmas Latgalīši Pīterpilī veidotāji, dziesmu grāmatas un CD bērniem Zalta puče veidotāji, kā arī koncepts Nameiz, Jānis Skutelis un Benji Knewman.

Līdz šim balvas Boņuks katru gadu pasniegtas vismaz 18 nominācijās, taču, sākot jaunu balvas desmitgadi, balvas saņēmēju skaits samazinājies līdz 11. Turpmāk balvai arī nebūs atsevišķi izvirzītu nomināciju, bet pretendentus varēs iesniegt trīs kategorijās, no kurām balvas žūrija izvēlēsies desmit balvas saņēmējus - aktivitātes, personības, notikumus, darbus, bez kuriem visvairāk nebūtu iedomājama latgaliskā kultūra 2018.gadā. Viena balva nemainīgi tiks pasniegta par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā.

Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs latgalisko kultūrvidi vai attiecīgo balvas nozari pārzinoša žūrija vismaz 25 cilvēku sastāvā.

Balva pirmo reizi tika pasniegta 2009.gadā, bet kopš 2013.gada balvu rīko Latgales vēstniecības Gors komanda. Boņuks vēl arvien ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus un paveikto latgaliskās kultūras dzīvē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja