Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas paviljons Expo Milano 2015 apmeklētajiem ļaus piedzīvot Latvijas dabas sajūtu

Latvijas dalību izstādē Expo Milano 2015 realizēs komandītsabiedrība EXPO 2015, kurā ietilpst SIA Positivus Event, SIA MADE arhitekti, modes mākslinieks (MAREUNROL’S) Rolands Pēterkops un SIA McCANN Rīga, preses konferencē informēja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Latvijas paviljona ēka tiks veidota kā ozols ar plašu atvērto telpu zem koka lapotnes, kas izstādes apmeklētajiem sniegs iespēju izbaudīt Latvijas neskartās ekosistēmas piedāvātās vērtības. Viens no paviljona koncepcijas autoriem Rolands Pēterkops atklāja, ka būves galvenā ideja veidojusies, sajūtot Latvijā izteiktu nepieciešamību atgūt pašapziņu. "Radītais ozola tēls ir vienlaicīgi trausls, bet nebijis," norādīja Pēterkops. Arhitekts Miķelis Putrāms (MADE arhitekti) piebilda, ka koks šajā gadījumā ir ne tikai priekšmetisks, "telpai ap to piemīt emocionāla vērtība".

EXPO 2015 Latvijas biroja vadītāja Elīna Vikmane preses konferencē norādīja, ka projekta fokuss vērsts uz pārtiku un kultūru labākam dzīvesveidam, dzīvotspējīgu, nesabojātu ekosistēmu. Latvijas paviljona moto ir "Dzīvības drava", bet atslēgas vārdi "Dziedošā ekosistēma - enerģijas avots". Projekta producentu pārstāvis (Positivus Event) Ģirts Majors stāsta, ka Latvijas paviljona mērķis ir vēl redzamāk formulēt eksportspējīgās nozares, rīkojot gan laikmetīgās mākslas izstādes, gan gadatirgus, kā arī piedāvājot paviljona apmeklētājiem nobaudīt Mārtiņa Rītiņa kulināriju un latviešu mūziķu radītās dabas skaņu kompozīcijas. Expo paviljona saturs tikšot veidots pēc piecu maņu principa, un tā tēmas tiks attīstītas sekojot Venēcijas biennālē gūtajām atziņām par lakonisku un ar dabu sasitītu saturu.

Roberts Stafeckis, Expo Milano 2015 projekta vadītājs Ekonomikas ministrijā, preses konferencē norādīja, ka izvēlētais projekts visvairāk atbildis Milānas izstādei izvēlētajai tēmai - Paēdināt planētu. Enerģija dzīvei/Feeding the Planet. Energy for life. "Visi projekta elementi sasaucās ar tēmas konceptu, turklāt tam ir integrēta komunikācijas programma, kas darbojas gan paviljonā, gan interneta vidē," Stafeckis uzsvera apstiprinātā projekta stiprās puses. Paredzēts, ka ar digitālo rīku un interneta komunikācijas palīdzību tiks nodrošināta iespēja ne tikai reģistrēt paviljona apmeklētājus, bet arī savākt no tiem dažādu informāciju, kuru vēlāk varēs izmantot Latvijas tūrisma nozares pārstāvji.

Vairākkārt preses konferences gaitā tika uzsvērts labvēlīgais Latvijas paviljona novietojums, kas ļaujot prognozēt, ka tajā vienā dienā varētu viesoties pat astoņi tūkstoši apmeklētāju. "Kopējais apmeklētāju skaits varētu sasniegt 20 miljonus," cerības izteica Elīna Vikmane.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts norādīja, ka šī ir pirmā reize, kad noticis Latvijas Expo paviljona metu konkurss un izstrādātas konkrētas idejas ekspozīcijas saturam un komunikācijas koncepcijai. Uzvarējušā pretendenta piedāvātā kopējā līgumcena ir 2 353 813 lati (jeb 3 349 174 eiro). 2014. gadā Ekonomikas ministrija rīkos iepirkumu par paviljona izbūvi, kā arī jau janvārī rīkos sarunas ar uzņēmējiem par iesaisti projektā - prezentējot savus produktus un pakalpojumus, kā arī kļūstost par Latvijas Expo atbalstītājiem.

Izstāde Expo Milano 2015 notiks no 2015. gada 1. maija līdz 31. oktobrim, sasaucoties ar Latvijas Eiropas Savienībā prezidentūru.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja