Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

Liepājā norisināsies starptautiska konference Kultūras renovācija

Izziņota Nodibinājuma Liepāja 2027 (Liepāja 2027) organizētās divu dienu starptautiskās konferences Kultūras renovācija programma, informēja nodibinājuma pārstāvji

Konference norisināsies šī gada 6. un 7. novembrī koncertzālē Lielais dzintars un tajā paredzētas vairāku ārvalstu un vietējo kultūras nozares ekspertu lekcijas, diskusijas un sarunas dažādos formātos.

Konferences uzmanības centrā būs trīs kultūras renovācijas aspekti. “Satura renovācija” jeb kā veidot un attīstīt tādu kultūras saturu, kas spēj reflektēt ar sabiedrībā aktuālajiem procesiem; “Attiecību renovācija” ar auditoriju jeb kā spēt uzrunāt dažādas iedzīvotāju grupas, reaģēt uz aktuālajām vajadzībām, attīstīt sabiedrības izpratni un izglītot par mūsdienu kultūras norisēm, kā arī veiksmīgāk iesaistīt cilvēkus kultūras procesos; “Finansējuma renovācija” jeb kā dažādot finansējuma piesaistes modeļus, lai nodrošinātu lielāku katra pasākuma saturisko neatkarību un notikumu ilgtspēju.

Konferenci ar iedvesmojošu pieredzes stāstu atklās Karaliskā Flāmu teātra (Nīderlande) mākslinieciskais direktors Mihaels de Koks, kam sekos kopīga paneļdiskusija par veidiem, kā saturā reflektēt par sabiedrībā aktuālajiem procesiem. Plašāku izpratni par kultūras jomas izaicinājumiem krīzes situācijās sniegs žurnāliste un ArtLvivOnline dibinātāja Oleksandra Kuščenko, savukārt Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeja pieredzi satura transformācijā atklās tā direktors, mākslas kritiķis un kurators Kaspars Vanags. 

Pieredzē uzrunāt dažādas iedzīvotāju grupas, reaģēt uz aktuālajām vajadzībām, attīstīt sabiedrības izpratni un izglītot par mūsdienu kultūras norisēm dalīsies Norvēģijas pilsēta Būdē – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2024 direktors Henriks Sands-Dagfinruds. Ukrainas lielākā mūzikas festivāla Atlas Festival programmas direktors Vlads Jaremčuks skaidros mūzikas kā pretošanās kustības sastāvdaļas nozīmi šobrīd, bet Lības Bērziņas vadībā tiks pārdomātas iespējas Latvijas kultūrtelpā veiksmīgāk iesaistīt cilvēkus ar invaliditāti.  

Ar ieteikumiem, kā dažādot finansējuma piesaistes modeļus dalīsies pētniece un Roterdamas Erasmus universitātes asociētā profesore Elena Lūtsa. Sarunu festivāla Lampa pieredzi ceļā uz ilgtspējīgu finansējumu, lai nodrošinātu pasākuma saturisko neatkarību un ilgtspēju, stāstīs Fonda atvērtai sabiedrībai Dots administratīvā direktore un juriste Egita Prāma. “Finansējuma renovācijas” iespējas Latvijā skaidros Latvijas Kultūras akadēmijas un Rīgas Tehniskās universitātes kopīgās maģistra studiju programmas Radošās industrijas un izaugsmes menedžments direktore Dr. oec. Ieva Zemīte, kuras ikdienas pienākumos ietilpst arī radošo personu interešu pārstāvības politikas veidošana. 

Konference Kultūras renovācija moderatore būs mediju eksperte, redaktore un tulkotāja Rita Ruduša.

Dalība konferencē ir bezmaksas. Tiks nodrošināts tulkojums latviešu un angļu valodās.

Rīkotāji aicina Kultūras renovācijā pieteikties vietējo un starptautisko kultūras notikumu veidotājus, aizpildot anketu: epakalpojumi.liepaja.lv/

Ar konferences programmu var iepazīties faili.liepaja.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja