Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mākslīgais intelekts, dizains un cilvēks – SEGD Riga Chapter tiešsaistes seminārā Dizains un inovācijas

Ceturtdien, 23. novembrī, šī gada noslēdzošajā SEGD Riga Chapter diskusijā Dizains un inovācijas trīs starptautiski dizaina un inovāciju nozares eksperti dalīsies viedokļos par izaicinājumiem, ieguvumiem un iespējām pasaulē, kas arvien vairāk atkarīga no tehnoloģijām dizainā, informēja pasākuma veidotāji.

Mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās palīdz dizaineriem veikt virkni uzdevumu, padarot projektēšanas procesus ātrākus un efektīvākus, taču reizē rada arī morālus un ētiskus jautājumus par personas datiem, intelektuālā īpašuma izmantošanu un realitātes deformēšanu.

SEGD Riga Chapter Dizains un inovācijas būs pēdējais no četriem dizaina studijas H2E organizētajiem pasākumiem, kas pirmo reizi tiks ekskluzīvi veltīts mākslīgā intelekta tēmai. Diskusijas dalībnieki pārrunās tādus jautājumus kā neobjektivitāte, privātuma un maldināšanas izaicinājumi, kā arī intelektuālā īpašuma un autortiesības, un nodarbinātības izaicinājumi izaicināju un tam, kā jaunie tehnoloģiskie rīki ietekmēs dizaina profesionāļus šodien un nākotnē.

Diskusijā piedalīsies trīs dizaina un inovāciju jomas eksperti no Latvijas, Īrijas un Igaunijas.

Profesors Džons O’Konors (John O’Connor) (Īrija) ir Eiropas Universitātes stratēģiskais direktors. Kopš 2009. gada O'Konors vada moduli Virtuālā vide. Vai pietiek ar vienu dzīvi? TU Dublinas Tehnoloģiju universitātē un bieži uzstājas publiski par izglītību metaversā. Pasākuma ietvaros profesors runās par cilvēka atbildību mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstībā un nepieciešamību saglabāt cilvēcību, strādājot ar ievērojamāko un reizē bīstamāko rīku, ko cilvēks ir radījis.

Kristaps Banga ir IT uzņēmuma Accenture inovāciju vadītājs Latvijā, inovators ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi biznesa vadības, konsultāciju, inovāciju un mārketinga jomā. Kristaps dalīsies praktiskos piemēros, kā tehnoloģijas var izmantot labiem mērķiem, kombinējot mākslīgo intelektu ar gudro dizainu.

Igaunijas vadošās dizaina stratēģijas studijas Velvet dibinātājs Janno Sīmārs (Janno Siimar) (Igaunija) dalīsies pieredzē par mākslīgā intelekta izmantošanu dažādos dizaina projektos ilgākā laika posmā. Janno stāsta centrā ir jautājums – Vai es esmu kļuvis labāks tajā, ko daru, izmantojot mākslīgo intelektu?

SEGD Riga Chapter diskusijas Dizains un inovācijas moderatore: Dr.art. Aija Freimane – lektore un dizaina pētniece, Dublinas Tehnoloģiskās universitātes Mākslas un dizaina skolas pasniedzēja, kā arī ir SEGD Rīgas nodaļas līdzpriekšsēdētāja.

Diskusija notiks 23. novembrī plkst. 16 tiešsaistes platformā Zoom. Saite uz diskusiju ir pieejama: https://ej.uz/SEGD_AI. Pasākums notiks angļu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja