Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Memoriālo muzeju apvienība izveidojusi vietni izcilu latviešu personību iepazīšanai

Memoriālo muzeju apvienība ir izveidojusi Personību stāstu vietni tīmekļvietnē memorialiemuzeji.lv, kuru aicina apskatīt jau tagad, kad muzeji ir slēgti, lai tad, kad muzeji atkal būs atvērti, uz tiem varētu doties vēl zinošāki, informēja apvienības pārstāve Sanita Kossoviča.

Viņa pavēstīja, ka slēgtie muzeji un sabiedrības prāta pārorientēšanās uz kultūras piedāvājuma izzināšanu digitālajā vidē rosinājusi Memoriālo muzeju apvienību meklēt jaunus veidus un vides, kur satikt savu apmeklētāju un padarīt pieejamu pētniecībā balstītu saturu citā formā, kontekstā un pieejamības pakāpē.

Personības stāstu vietne ir digitālā vide, kur var iepazīt izcilas personības - Raini, Aspaziju, Jani Rozentālu, Rūdolfu Blaumani, Jāni Akurateru, Ojāru Vācieti, Andreju Upīti, Krišjāni Baronu - no neierastāka skatpunkta, uzsvēra Kossoviča.

Memoriālo muzeju apvienības vadītāja Rita Meinerte uzsvēra, ka apvienības muzejos pārstāvētās personības dzīvoja un radīja 19. gadsimtā un 20. gadsimtā. Viņas ieskatā apvienības uzdevums ir ar tām iepazīstināt un viņu devumu saprotamu un nepieciešamu darīt 21. gadsimta cilvēkiem.

"Arī muzejos strādā 21. gadsimta personības, tāpēc mums ir vēlēšanās uzrunāt apmeklētājus ne tikai par šodien svarīgām tēmām un problēmām, aktuāliem jautājumiem, bet arī darīt to mūsdienīgā valodā. Mēs gribam, lai muzeji, kultūras mantojums un mūsu veikums tā saglabāšanā un aktualizācijā būtu nepieciešams sabiedrībai," akcentēja Meinerte, paužot pārliecību, ka jaunais formāts - personību stāstu vietne -, muzeju speciālistus iedvesmos pētīt un stāstīt, bet sabiedrību - atklāt sev līdz šim mazāk zināmo vai izbaudīt tuvo un pazīstamo un atrast iemeslu personības muzeja apmeklējumam.

Kossoviča skaidroja, ka vietnē var uzzināt arī par Memoriālo muzeju apvienības desmit muzejiem. Šo muzeju speciālisti veic personību dzīves un radošās darbības izpēti kultūrvēsturiskā kontekstā. Izpētes gaitu un rezultātus var iepazīt sadaļā Atklāj, kas ļauj ikvienam attālināti uzzināt par jaunākajiem pētnieciskajiem atklājumiem, lasīt muzeja krājuma materiālu publikācijas, kā arī iegūt piekļuvi izglītojošo programmu materiāliem, sarunu un diskusiju video un audio ierakstiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja