Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ministrs godinās kultūras personības par viņu radošo ieguldījumu

Kultūras ministrs Nauris Puntulis 14. novembrī plkst. 15 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē 15 kultūras jomas personībām pasniegs atzinības rakstus, godinot viņu radošo ieguldījumu, informēja kultūras ministrijas pārstāvji.

Īpašo Kultūras ministrijas (KM) Atzinības rakstu par izcilu ieguldījumu Latvijas mākslā un sasniegumiem starptautiskā kontekstā saņems gleznotāja Maija Tabaka, kura tiek godināta arī nupat apritējušajā 80 gadu jubilejā.

Memoriālo muzeju apvienības speciāliste Gaida Jablovska, kura nozarei veltījusi piecdesmit darba gadus, saņems KM Īpašo Atzinības rakstu par mūža ieguldījumu Raiņa un Aspazijas pētniecībā un Latvijas muzeju nozares attīstībā, kā arī latviešu kultūras un tās izcilo personību popularizēšanā starptautiskā mērogā.

Īpašo KM Atzinības rakstu par mūža ieguldījumu latviešu vokālās mākslas attīstībā un sveicienus 90. jubilejā saņems operdziedātāja Laima Andersone-Silāre. Savukārt scenārists un dramaturgs Vladlens Dozorcevs, kurš šogad svinēja 80 gadu jubileju, saņems īpašo KM Atzinības rakstu par ieguldījumu Latvijas kultūrā un neatkarīgas Latvijas valsts attīstībā.

KM Atzinības raksti līdz ar pagodinājumiem apaļās mūža jubilejās tiks pasniegti: teātra zinātniecei Silvijai Geikinai par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas teātra vēstures pētniecībā; mākslas zinātniecei Elitai Grosmanei par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas mākslas vēstures pētniecībā; dzejniekam un atdzejotājam Leonam Briedim par izcilu ieguldījumu Latvijas literatūrā un kultūrā; grafiķei Mārai Rikmanei par nozīmīgu devumu Latvijas mākslā; māksliniecei Agijai Stakai par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas grāmatu ilustrāciju jomā.

Ministru kabineta (MK) Atzinības rakstus saņems: komponiste Maija Einfelde par nozīmīgu un ilggadēju radošo ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, veicinot tās starptautisko atpazīstamību; literāts, skolotājs un sabiedriskais darbinieks Alberts Spoģis par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā; animācijas filmu režisore, scenāriste un producente Roze Stiebra par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas zīmētās animācijas tradīcijas izveidē un attīstībā; tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere par izcilu radošo devumu Latvijas tekstilmākslas attīstībā; Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs, kultūras un sabiedriskais darbinieks Guntis Gailītis par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūras, pilsoniskās sabiedrības un demokrātiskas valsts attīstībā; Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas Studiju programmu direktore Irēna Baltābola par nozīmīgu ieguldījumu augstākās izglītības jomā.

MK Atzinības rakstu saņems arī  biedrība Latvijas Jaunā teātra institūts par nozīmīgu ieguldījumu laikmetīgās teātra mākslas attīstībā, Starptautiskā Jaunā teātra festivāla Homo Novus izveidē un norisē.

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Vai "radošajā ieguldījumā" ir ieskaitīta arī klauvēšana (čekai)?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja