Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Modes un slavenību fotogrāfs Jegors Zaika Rīgā vadīs modes fotogrāfijai veltītu meistarklasi

Sestdien, 14. martā, ISSP telpās Berga bazārā notiks noslēdzošais pasākums ISSP Komerciālās fotogrāfijas meistarklašu ziemas ciklā. Modes fotogrāfijai veltīto meistarklasi vadīs un ar savu darbību iepazīstinās starptautiski pazīstamais fotogrāfs Jegors Zaika, kura darbi aizvadīto nepilnu 20 gadu laikā publicēti nozares vadošajos medijos.

Meistarklasē modes fotogrāfs Jegors Zaika dalīsies savā starptautiskajā pieredzē, caur piemēriem apskatot fotosesijas veidošanas procesu no idejas attīstīšanas un plānošanas līdz attēlu atlasei un retušai. Starp galvenajām tēmām, kas sestdienā tiks apskatītas, būs modes industrijas aizkulises un darbības principi, kas balstīti Zaikas ilggadējos novērojumos, kā arī veiksmīgas karjeras veidošana modes fotogrāfijā. Zaika pievērsīsies arī praktiskām aroda niansēm – fotosesijas plānošanai, sadarbībai ar stilistu, radošo komandu un klientu, rosinot dalībniekus aizdomāties par to, vai modes fotogrāfija uzskatāma drīzāk par mākslu vai arodu. Ņemot vērā pēdējā laika pārmaiņas šajā nozarē, Zaika runās arī par tehnoloģiju radītajām izmaiņām, fotogrāfiju pēcapstrādi, analogās fototehnikas, digitālā fotoaparāta un viedtālruņu kameru atšķirīgajām priekšrocībām.

Savukārt dienas otrajā daļā notiks portfolio review jeb iespēja dalībniekiem parādīt savus darbus un saņemt no meistarklases vadītāja individuālu, godīgu to izvērtējumu un ieteikumus radošajai attīstībai. Meistarklasē aicināti piedalīties gan pieredzējuši fotogrāfi, gan jaunie profesionāļi un nopietni amatieri ar interesi par modes fotogrāfiju.

Jegors Zaika (Jegor Zaika) jau gandrīz 20 gadus specializējas modes fotogrāfijā un slavenību portretos, kas publicēti tādos prestižos nozares izdevumos kā Vogue, Harper’s Bazaar, ELLE, Cosmopolitan, L'Officiel, Numero, GQ un daudzos citos. 2010.–2013. gadā Jegors Zaika pasniedza fotogrāfiju Britu Mākslas un dizaina augstskolā Maskavā, nostiprinot savu interesi par mākslas fotogrāfiju. Kopš tā laika Zaikas personiskie projekti izstādīti muzejos un galerijās dažādās valstīs. Viņa darbi iekļauti arī Maskavas Multimediju mākslas muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā, un 2009. gadā izdota viņa darbu monogrāfija Tirdzniecība (Trade).

Modes fotogrāfija ar Jegoru Zaiku ir noslēdzošā ISSP Komerciālās fotogrāfijas meistarklašu ziemas ciklā. Komerciālās fotogrāfijas meistarklašu ciklu piedāvā Biedrība ISSP – laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 14 gadu starptautisku pieredzi. ISSP Skola piedāvā dazādas izglītības programmas mūsdienu fotogrāfijā. Meistarklases notiek sestdienās Rīgas centrā, Berga Bazārā ISSP Galerijas telpās.

Papildu informācija un pieteikšanās: https://ej.uz/ISSPkomercfoto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja