Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nosaukti "Literatūras Gada balvas 2009" nominanti

Latvijas Rakstnieku savienība biedru aptaujā noskaidrojusi spilgtākos literāros darbus, kas kļuvuši par "Literatūras Gada balvas 2009" nominantiem, aģentūru LETA informēja LRS.

Dzejā uz "Literatūras Gada balvu 2009" pretendē Uldis Bērziņš "Saruna ar pastnieku", Maira Asare "Ceļš uz Tūju" un Leons Briedis "Mijkrēšļa rokraksts".

Prozā "Literatūras Gada balvas 2009" nominanti ir Maira Asare "Sieviešu zona", Jānis Lejiņš "Zīmogs sarkanā vaskā" un Nora Ikstena "Amour fou".

Bērnu literatūrā uz "Literatūras Gada balvu 2009" pretendē Juris Zvirgzdiņš "Lāča Bruņa medības" un "Pele, punkts un Gūtenbergs", Iveta Vecenāne "Vectētiņš Antontiņš un mēs" un Māris Rungulis "Kaķu ģenerālis".

Tulkojumos un atdzejā uz "Literatūras Gada balvu 2009" pretendē Maima Grīnberga/Miko Rimminens "Alus tarbas romāns", Andruss Kivirehks Sirli "Sīms un noslēpumi" un Māra Poļakova/ Brigite Hince-Bolena "Roma un Vatikāns", Guntars Godiņš "Nevārītas asaras".

Debijā uz "Literatūras Gada balvu 2009" pretendē Gundars Ignats "Bez krekla", Arvis Viguls "Istaba" un Ingmāra Balode, Ādams Zagajevskis "Svešā skaistumā".

Literatūrvēsturē un literatūrzinātnē uz "Literatūras Gada balvu 2009" pretendē Gundega Grīnuma "Piemiņas paradoksi", Anda Kubuliņa par Edvarts Virza "Raksti", 2. grāmatu un Janīna Kursīte "Tautlietu vārdene".

Dramaturģijā "Literatūras Gada balvas 2009" nominanti ir Māris Bērziņš "Iztēlojies", Baiba Jukņeviča "Vienkāršas lietas" un Aiva Birbele "Koridors".

Līdz 9.maijam, kad būs noskaidroti septiņi "Literatūras Gada balvas 2009" laureāti un tiks pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu latviešu literatūrā, LRS sadarbībā ar grāmatnīcu "Satori", Rakstniecības un mūzikas muzeju un radio "NABA" literatūras un finālistu cienītājus aicina uz pasākumu ciklu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja