Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Notiks skolēnu dziesmu un deju svētku rīcības komitejas un Dziesmu svētku padomes attālinātās sēdes

Otrdien, 31. martā, notiks XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komitejas un Dziesmu svētku padomes attālinātās sēdes, aģentūru informēja svētku pārstāve Inga Vasiļjeva.

Plkst. 9.30 notiks XII Latvija skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komitejas attālinātā sēde, savukārt plkst. 10.30 - Dziesmu svētku padomes attālinātā sēde.

Vasiļjeva atklāja, ka abās sanāksmēs apspriedīs šovasar iecerēto XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises scenārijus.

Plkst. 11.30 attālināti notiks preses brīfings, kurā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, Svētku rīcības komitejas priekšsēdētāja Ilga Šuplinska (JKP), Dziesmu svētku padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Klišāns un Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Jau ziņots, ka ka šobrīd tiek izstrādāti trīs atšķirīgi scenāriji, kuru īstenošana atkarīga no ārkārtējās situācijas attīstības.

Tāpat kā visas mācību iestādes, arī Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošanas process šobrīd ir pārtraukts un līdz 14. aprīlim skates nenotiek. Vasiļjeva skaidroja, ka šobrīd aktīvajā fāzē ir darbs, plānošana un situāciju modelēšana - kas notiek, ja epidemioloģiskā situācija strauji progresē, kas notiek, ja tā uzlabojas, un kas notiek tad, ja kļūst "pavisam" slikti.

"Kā jebkurš pasākuma rīkotājs, arī dziesmu svētku organizētāji šobrīd modelē šīs situācijas - lai tad, kad būs pienācis brīdis "x", būtu pilnībā skaidrs, kuru lēmumu pieņemt," uzsvēra Vasiļjeva.

Pašlaik svētku rīkotāji strādā pie trim modeļiem. Ja situācija attīstīsies ļoti pozitīvi - Ministru kabineta apstiprinātajos datumos no 6. jūlija līdz 12. jūlijam varēs notikt pilnīgi viss. Ja situācija par kādu zināmu laika periodu pavirzīsies uz priekšu, svētkus varētu pārcelt uz augustu. "Bet, ja situācija tomēr ieilgs, svētki šovasar nenotiks - tie būs jāpārceļ uz tālāku nākotni," atklāja Vasiļjeva.

Vienlaikus tika uzsvērts, ka svētku rīkotāji pieņems lēmumus, tikai un vienīgi vadoties no sabiedrības drošības viedokļa, jo iecerēts, ka šogad svētkos piedalītos vairāk nekā 35 000 dalībnieku.

Līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī tika pārtrauktas arī šovasar jūlija sākumā plānoto skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieku skates, konkursi, kopmēģinājumi un citi pasākumi. Precīzu informāciju par tālāko rīcību un pārcelto skašu norisi rīkotāji sola pēc Lieldienām.

Jau vēstīts, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Tika nolemts skolās un augstskolās mācības organizēt attālināti, savukārt visu interešu izglītību, tostarp deju un koru pulciņus apturēt līdz 14. aprīlim.

 

Top komentāri

to: IZM
t
Kas tie par murgainim trim scenārijiem? Jau tagad skaidrs, ka svētki šogad nebūs, pietiek murgot ar to: Nāc gavilēt!
Milda
M
Valstij nauda šogad vajadzīga cilvēku un krīzes skartās ekonomikas glābšanai, nevis polciņu lēkāšanai.
kā izrādās
k
Tokijas Olimpiskās spēles atceļ, bet te viena kompānija IZM vēl nodarbojas ar kremļa sapņošanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja