Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktora amatam pieteicies viens pretendents

Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktora amatam ir pieteicies viens pretendents, aģentūru LETA informēja pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Saskaņā ar nolikumu šī kandidāta atbilstību vērtēs komisija. Tad, ja komisija atbalstīs šī pretendenta virzīšanu muzeja direktora amatam, pašvaldība, pamatojoties uz Muzeju likumu, veiks konsultācijas ar Latvijas Muzeju padomi.

Ņemot vērā minēto, ir grūti paredzēt precīzu datumu muzeja jaunā direktora apstiprināšanai amatā, skaidro Sapožņikovs.

Savukārt no muzeja galvenā vēstures speciālista amata atstādinātajam bijušās Ogres muzeja direktores vīram Arno Smiltniekam ir beidzies noteiktais atstādināšanas periods un viņš ir atsācis turpināt pildīt savus amata pienākumus, informē pašvaldības pārstāvis.

Sapožņikovs skaidro, ka kopš 17.aprīļa, kad Ogres novada izpilddirektors Pēteris Špakovskis uz trijiem mēnešiem no amata atstādināja Smiltnieku, pašvaldība ir veikusi vairākas papildu pārbaudes, informācija ir iesniegta gan Valsts policijai, gan papildus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

"Pašvaldība patlaban gaida tiesībsargājošo institūciju atzinumus, lai varētu vērtēt atbildīgos muzeja darbiniekus un lemt par turpmāko rīcību," norāda Sapožņikovs.

Kā vēstīts, Ogres novada pašvaldība konkursu uz muzeja direktoru vakanci izsludināja no 14. līdz 21.jūlijam.

Kā vēstīts, Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktora amats kļuva vakants pēc tam, kad 17.aprīlī īsi pirms Ogres novada domes ārkārtas sēdes, kurā bija plānots lemt par Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku, viņa pašvaldībai uzteica darbu.

Smiltniece darbu uzteica atbilstoši Darba likuma 100.panta piektajai daļai, kas paredz darbiniekam tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, neievērojot šajā pantā noteikto uzteikuma termiņu, ja viņam ir svarīgs iemesls. Par šādu iemeslu atzīstams katrs tāds apstāklis, kas, pamatojoties uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem, neļauj turpināt darba tiesiskās attiecības.

Tas nozīmē, ka, iesniedzot uzteikumu, darba attiecības ir beigušās un nekāds akcepts no darba devēja nav nepieciešams.

Ogres novada pašvaldības vadības konflikts ar muzeja darbiniekiem sākās februārī, kad muzeja darbinieki atklātā vēstulē iebilda pret domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) ieceri rīkot Krievijas oligarham Pjotram Avenam piederošas porcelāna kolekcijas izstādi muzejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja