Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Puntulis priekšlikumus par kultūras nozares atvēršanu iesniegs vien pēc epidemioloģiskās situācijas uzlabošanās

Priekšlikumi par ierobežojumu mazināšanu kultūras nozarē tiks iesniegti vien tad, kad to ļaus darīt epidemioloģiskā situācija, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes uzsvēra kultūras ministrs Nauris Putulis (NA).

Puntulis skaidroja, ka Kultūras ministrija (KM) sadarbībā ar kultūras nozari ir izstrādājusi specifiskus atbalsta mehānismus un plānots, ka, jau šonedēļ iedarbinot pēdējos no tiem, neviens no nozares nebūs palicis bez iespējas iegūt palīdzību un "izdzīvot".

Ministrs uzsvēra, ka viņš jau iepriekš paudis Valsts prezidenta Egila Levita viedoklim līdzīgu pozīciju, uzsverot, ka Ministru kabinetam vajadzētu strādāt kā vienotai komandai, nevis katram atsevišķi cīnīties par savu nozari.

"To es teicu kontekstā ar tirdzniecības un skaistumkopšanas tīklu lobiju. Teicu, ka man kā kultūras ministram šobrīd nav citas iespējas kā cīnīties par kultūras iestāžu atvēršanu situācijā, kad epidemioloģiskā situācija nav tik laba," atzina politiķis.

Cilvēki ir noguruši no Covid-19 pandēmijas, un arvien biežāk tiek meklēts, ko esošajā situācijā vainot. "Grūti vainot pandēmiju, jo tā ir netverama, bet valdība ir tepat un to kritizēt ir tikpat vienkārši," sacīja Puntulis.

Ministrs skaidroja, ka KM ir izstrādāta koncepcija, kurā norādīts, kurā mirklī varētu atsākt kultūras nozares darbu, un šajā procesā muzeji būtu pirmie. Tomēr Puntulis uzsvēra, ka viņš nebūs tas, kurš ar šo priekšlikumu nāks klajā pretrunā ar epidemiologu sacīto. "Es nākšu klajā ar šiem priekšlikumiem vien tad, kad to ļaus epidemioloģiskā situācija," akcentēja politiķis.

"Pirms katrs cīnāmies par savu nozari, brīvo laiku, strādāšanu profesijā, būtu jāpaskatās no tā punkta, ka slimnīcā katru dienu 100 Covid-19 pacientu atrodas smagā stāvoklī. Aiz katra šī cilvēka ir ģimene, kas lūdzas par šī cilvēka dzīvību. Uz iespēju apmeklēt teātru, atvērt nozari jāskatās no šīs pozīcijas," norādīja Puntulis, piebilstot, ka viss, ko var darīt esošajā epidemioloģiskajā situācijā, ir ievērot epidemiologu noteiktos ierobežojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja