Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas Kongresu namā notiek Grāmatu svētki

No 5.līdz 7.novembrim Rīgas Kongresu namā notiks Grāmatu svētki, informē organizatori Latvijas Grāmatizdevēju asociācija. Visā  Grāmatu svētku garumā – no piektdienas līdz pat svētdienas pēcpusdienai ikviens pircējs, kas iepirksies vienā stendā par summu Ls 5,- vai vairāk, bez maksas saņems loterijas biļeti. Laimētāji tiks izziņoti katru stundu, un balvās saņems mūsu izdevēju sarūpētās grāmatas. Visā Grāmatu Svētku garumā darbosies arī Grāmatu maiņas punkts – var atnest grāmatas, kuras kļuvušas liekas un samainīt pret citām sen kārotām, bet nedabūtām.

PROGRAMMA

Piektdiena, 5. novembris


13.00 Otrā  stāva foajē – Rīgas Grāmatu svētku atklāšana.  

310. auditorija

15.00 Lasāmgrāmata kabatā. Apgāds „Dienas Grāmata” aicina uz tikšanos ar Andri Kolbergu un Gunti Bereli, iepazīstinot ar A.K. Kriminālromānu bibliotēku. 

17.00 "Latvijas Nacionālā  bibliotēka: jaunas iespējas jaunajā  ēkā". Par visām ar Gaismas pili saistītām aktualitātēm pastāstīs Ilze Egle, LNB sabiedrisko attiecību vadītāja.

301. auditorija                                           

15.00 Apgāds „Pētergailis” un Čehijas Republikas vēstniecība aicina uz pasākumu „Laimīgo pasaku stunda”. Piedalās Čehijas Republikas vēstniecības darbinieki, apgāda „Pētergailis” pārstāvji, dzejniece, atdzejotāja un tulkotāja Dagnija Dreika.

17.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar Ingu Žoludi, romāna „Silta zeme” un stāstu krājuma „Mierinājums Ādama kokam” autori.

18.00 Inga Žolude atbild uz rakstītāju vēstulēm.

304. auditorija

14.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar Paulu Bankovski, daudzu romānu un stāstu autoru.

15.00 Pauls Bankovskis atbild uz rakstītāju vēstulēm.

17.00 Apgāds „Madris” un Ina Eglīte aicina uz grāmatas "Labai dzīvošanai" atvēršanu. Grāmatas varoņi ir cilvēki, kuri zina, kā dzīvot pareizi un veselīgi, un to 
pavēsta arī citiem. Andris Ansis Špats, Anatolijs Danilāns, Valda Upeniece, 
Egons Helms u.c.


Sestdiena, 6. novembris 

Mazā  zāle

10.00 Apgāds „Dienas Grāmata” un Lato Lapsa mudina iepazīt svešas valstis caur sarunām un attēliem. Daudz ceļojušais žurnālists iepazīstinās ar eksotiskajām valstīm, kurās ir pabijis, demonstrējot attēlus uz lielā ekrāna.

13.00 Apgāds „Jumava” un aktrise – rakstniece Mudīte Šneidere aicina uz „Neticamākajiem stāstiem par izcilo režisoru un aktieri Eduardu Smiļģi”.

14.00 Stāstnieki Ēriks Hānbergs un Jānis Ķuzulis kopā ar apgādu „Jumava” piedāvā Omulības par latviešu rakstniekiem. 

15.00 Izdevniecības "Sol Vita" jaunizdoto grāmatu apskats "Mūsu laiks un tā neizmantotās iespējas". 
Tatjanas Mikušinas grāmatas "Gudrības vārds 2" prezentācija.

310. auditorija

12.00 Apgāds „Kontinents” un žurnālists Marats Kalandarovs piedāvā grāmatu „Vīza uz dzelmi”. Patiesība par prāmja ESTONIA bojāeju.

13.00 Apgāds „Kontinents” iepazīstina ar žurnālista un fotogrāfa Jana Bergrata romānu „Nāvējošā enerģija” – sazvērestības teorijas ar patiesiem faktiem pamatotā romānā. Biedējoši reālas ES aizkulises un nākotnes perspektīvas, kādas mēs saviem bērniem nenovēlētu...

15.00 Apgāds „Dienas Grāmata” un ekonomists Aigars Plotkāns, saistošās grāmatas „Cita ekonomika” autors un biznesa konsultants, piedāvā uz visiem notiekošajiem procesiem palūkoties no cita skatupunkta, atmetot iesīkstējušās teorijas.

301. auditorija

14.00 „Maskas nāk!” Izbaudīt tautas tradīcijas ķekatu laikā, ielūkojoties Jāņa Alberta Jansona grāmatā „Latviešu masku gājieni” un Saldus novada folkloras krājumā „Sveicināti Saldū”, aicina apgāds „Zinātne” LU LFMI Latviešu folkloras krātuve un folkgrupa „Grodi”.

17.00 Biedrība „Latgolys Studentu centrs” aicina uz unikālu dzejas un prozas lasījumu ciklu „Cyti godalaiki”. Rīgas lasītāji klātienē varēs tikties ar latgaliešu autoriem un iepazīt viņu literatūras specifiku, kā arī izbaudīt skaisto valodas plūdumu.

Uzstāsies Ontons Slišāns, kam šogad iznācis eseju krājums "Čipierksneits", Valentins Lukaševičs, kas sagatavojis izdošanai jaunu dzejoļu krājumu, Raibīs Suņs, kas drīzumā izdos prozas krājumu "Pyrma syltī", kā arī Anna Rancāne, Juoņs Ryučāns, Ilze Sperga.


304. auditorija

11.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar latgaliešu dzejnieci un žurnālisti Annu Rancāni.

12.00 Anna Rancāne atbild uz rakstītāju vēstulēm.

14.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar advokātu un skandalozo pētniecisko darbu „Maniaks”, „Ešafots”, „Beilisāde” autoru Andri Grūtupu.

15.00 Andris Grūtups atbild uz rakstītāju vēstulēm.
Augšas foajē

Mazliet blēņu izdaiļo nopietnus pasākumus
no 10.00 līdz 19.00 mazie lasītāji tiek aicināti zīmēt un iet rotaļās kopā ar Liliti un Īrisu.


Svētdiena, 7. novembris
Mazā  zāle

12.00 Koris Burtnieks ieskandina apgāda „Madris” rīkoto tikšanos ar profesori un rakstnieci Janīnu Kursīti

12.10 „No vārda līdz grāmatai”  – Janīnas Kursītes stāstījums par pētījumiem un ekspedīcijām, kas sekmējušas neparasto un interesanto grāmatu „Neakadēmiskā latviešu valodas vārdnīca jeb Novadu vārdene”, „Kāzas Latgalē”, „Varkava”, „Baltu un slāvu kultūras kontakti” iznākšanu.

Izskaņā – koris „Burtnieks” ar dziesmām par Latviju.

310. auditorija

12.00 „Dzīve uz ledusskapja durvīm” – ar aizkustinošās grāmatas fragmentiem un tapšanu iepazīstina apgāds „Turība”.

13.30 „Lasām. Domājam. Dzīvojam.” Apgāds „Dienas Grāmata” un latviešu autori un literatūras erudīti dalās pārdomās par pēdējā laikā lasīto.


301. auditorija

12.00 Nebīstieties rakstīt grāmatas! Apgāds „Jumava” un 15 gadus vecā rakstniece Ilze Liliāna Muižzemniece.

13.00 Negaidīta mīlestība, smagi izcīnītas cīņas, feju un reālā pasaule... Grāmatu Lamento un Balāde tulkotāja Laura Freidenfelde un apgāds „Jumava.”

304. auditorija

10.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar Ilzi Jansoni, nesen iznākušā romāna „Insomnia” autori.

11.00 Ilze Jansone atbild uz rakstītāju vēstulēm.

12.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar bērnu un pieaugušo rakstnieku, daudzu grāmatu autoru Juri Zvirgzdiņu un viņa draugu lāci Tobiasu.

13.00 Tobiass un Juris Zvirgzdiņš atbild rakstītājiem.

14.00 Kā  veicināt atveseļošanos ar pasakām, mūziku, kustībām un meditāciju. Stāsta dziedniece Elizabete Ozola un psiholoģijas zinātņu doktors Mārtiņš Veide, pasākumu rīko apgāds „Jumava”.
Augšas foajē

Mazliet blēņu izdaiļo nopietnus pasākumus
no 10.00 līdz 12.30 mazie lasītāji tiek aicināti zīmēt un iet rotaļās kopā ar Liliti un Īrisu. 

13.00 „Pirmā stāvā dzīvo viens...” Leļļu teātra aktrise Dace Vītola aicina mazos lasītājus uz skaitāmpantu un spēļu maratonu stundas garumā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Grāmatu svētki

Ieeja brīva

Darba laiks:

5. novembrī  no 11.00 līdz 19.00

6. novembrī  no 10.00 līdz 19.00

7. novembrī  no 10.00 līdz 16.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja