Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rīgas svētki turpināsies ar dažādām aktivitātēm un lielkoncertu Mežaparkā

Šodien, turpinoties Rīgas svētku un pilsētas 810 gadu jubilejas svinībām, pilsētā notiks dažādas aktivitātes, ieskaitot arī Ostas svētku piedāvātos pasākumus.

Svētku programma dažādās Rīgas vietās sāksies jau plkst.10 un turpināsies visas dienas garumā, bet noslēgsies ar Rīgas 810 gadu jubilejai veltīto svētku lielkoncertu "Meistars. Dziesma. Leģenda.", kas Mežaparka Lielajā estrādē sāksies plkst.20.

Lielkoncerts vienkopus pulcēs 8000 kora dziedātājus, dejotājus un pūtēju orķestru mūziķus no visas Latvijas, aicinot skatītājus un klausītājus piedalīties monumentālā un krāšņā muzikāli skatuviskā notikumā, kas izskanēs kā svētku himna Latviešu Dziesmu un deju svētku kustībai, dziesmā vienojot korus un meistarus - diriģentus un komponistus. Koncertā 90 gadu jubilejā tiks sveikti arī populārie diriģenti - brāļi Imants un Gido Kokari.

Visu dienu dažādās pilsētas ielās - Alberta, Gleznotāju, Kalēju, Teātra, Aldaru, Sergeja Eizenšteina, Tallinas un citās ielās notiks krāšņi un daudzveidīgi pasākumi. Gleznotāju un Vaļņu ielas krustojumā ikvienam būs iespēja piedzīvot Rīgā vēl nebijušu akciju - gleznot ne vien krāsām, bet arī skaņām. Projektā "Otas dimd" katrs Rīgas svētku apmeklētājs būs aicināts dot savu artavu Rīgas 810 gadu jubilejas gleznojuma tapšanā, izmantojot 25 kvadrātmetrus audekla un 50 litrus krāsas.

Uz AB dambja notiks radošā smilšu skulptūru parka "Magic Sand Riga 2011" rīkotās smilšu meistardarbnīcas "Meistari un stiķi". Meistardarbnīcās no plkst.10 līdz 20 profesionālu smilšu tēlnieku un meistaru vadībā jebkurš interesents, kuru aizrauj radīšanas spēle, tiks aicināts veidot savu smilšu meistardarbu jeb meistarstiķi.

Šodien no plkst.12 līdz plkst.19.30 debesīs virs Daugavas akvatorijas starp Salu un Dienvidu tiltu notiks starptautiskās aviosacensības augstākajā pilotāžā. Skatītāji debesīs varēs sekot līdzi pilotu sacensībām divās disciplīnās.

No plkst.10 līdz 18 Rīgas kanālmalā, posmā no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālajai operai, varēs vērot jautras sacensības ar ūdensvelosipēdiem "Kanāla regate 2011", ko pilsētas svētkos piedāvās Ostu svētki. Regatē piedalīsies 33 komandas, pārstāvot gan pazīstamu uzņēmumu un mediju, gan arī organizāciju komandas. Interese no dalībnieku puses bijusi tik liela, ka daļai komandu nācies atteikt. Komandas šogad sacentīsies par tādiem tituliem kā "Ātrākais kanālbraucējs", "Elegantākā ekipāža", "Preses pīle" un citiem.

Vienlaicīgi ar kanāla regati Rīgas ielās sāksies arī Ielu mūzikas diena. Ielu mūzikas dienā muzicēšana notiks 13 dažādās Rīgas centra vietās, taču epicentrs būs Bastejkalnā. Muzikantu spēlēšana no plkst.13 būs klausāma pie Zviedru vārtiem, pie Pulvertorņa, Amatu ielā, Esplanādē, Kalnciema kvartālā un citviet.

Ostas svētki piedāvās arī diennakts basketbola turnīru "Krastu mačs", kas sāksies plkst.11 pie Latvijas Nacionālās operas ar spēli starp politiķiem, kurā piedalīsies arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šoreiz sacensību dalībnieki būs divas komandas - Daugavas labā un Daugavas kreisā krasta iedzīvotāji. No spēles katra iemetiena līdz spēles nobeiguma svilpei rezultāts tiks skaitīts kopsummā, lai noskaidrotu uzvarētājus - Daugavas labā vai kreisā krasta uzvarētājus, kas balvā saņems ceļojošo kausu. Pagājušajā gadā diennakts basketbola maratonā par uzvarētājiem tika atzīti Daugavas kreisā krasta iedzīvotāji. Pie Latvijas Nacionālās operas rosīsies arī populāri dīdžeji un karsējmeitenes, lai priecētu gan pasākuma dalībniekus, gan viesus.

Savukārt Vērmanes dārzs šodien un rīt pārtaps par dažādu arodu meistaru pulcēšanās vietu ar meistaru ieliņām, muzikantiem un darbnīcām. Šodien plkst.12 Vērmanes Meistardārza pasākumus atklās folkloras draugu kopas "Skandinieki" dalībnieki, kuri pārstāv visus Latvijas novadus.

Pirmo reizi Rīgas svētku laikā Vērmanes dārzā notiks Rīgas tradicionālās kultūras festivāls "Lieli ceļi, mazi ceļi, visi Rīgā satecēja" ar tradicionālās dziedāšanas, stāstīšanas, spēlēšanas un dancošanas meistariem. Festivālu vadīs Zoja Heimrāte no "Skandiniekiem" un vīru kopas "Vilki" vadītājs Edgars Lipors. Vērmanes dārzā darbosies arī tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus un amata prasmju meistardarbnīcas. Tautas daiļamata meistari, individuāli amata meistari, mākslinieki un meistardarbnīcas no visas Latvijas 12 īpaši iekārtotās vietās demonstrēs aušanas, pīšanas, podniecības, vērpšanas, karošu grebšanas, adīšanas, senā papīra izgatavošanas un citas roku darbu prasmes.

Jau tradicionāli Vērmanes dārzā darbosies Grāmatu iela un Rakstnieku telts, kur notiks tikšanās ar dažādiem rakstniekiem, piemēram, Māri Bērziņu, Juri Zvirgzdiņu, Pēteri Pūrīti un citiem. Bērniem īpašu prieku Vērmanes dārzā no plkst.11.30 līdz 13.30 sagādās Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisijas "Sprīdīša skola" radošās darbnīcas "Meža meistari un meistarstiķi", kas darbosies kopā ar horeogrāfu Ernestu Spīču un folkloras kopu "Vīteri".

Visas dienas garumā uz Vērmanes dārza estrādes skatuves uzstāsies dažādas tradicionālās kultūras grupas, piemēram, "Krulla", "Zvīgzna", "Rija", "Iļjinskaja pjatņica", "Laiva", "Dandari", "Rīgas danču klubs", "Hāgenskalna muzikanti", "Maskačkas spēlmaņi" un citas. Vērmanes dārzā viesosies arī "Vīteri" un "Rūta" no Latgales, "Medainis" no Kurzemes.

Plkst.10 pie Rīgas Kongresu nama starts tiks dots "Rīgas Salsas maratonam 2011". Šāds maratons notiks jau otro gadu, un tajā aicināts piedalīties ikviens interesents.

Rīgas svētku laikā šodien pilsētā notiks arī daudzi citi pasākumi, kuru vidū būs starptautiskas sacensības ūdens motociklu sportā "Rīgas domes kauss 2011", starptautiskais seno spēkratu salidojums "Rīga retro 2011", pārtikas audzētāju un ražotāju piedāvātais pasākums "Garšas meistaru ielā" un citi sarīkojumi.

Šodien un rīt brauciens pilsētas sabiedriskajā transportā būs bez maksas.

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājaslapā "www.rigassvetki.lv".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja