Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rīko tikšanos ar labākajiem dramaturģijā un bērnu literatūrā

Gaidot Literatūras Gada balvas 2009 uzvarētāju paziņošanu 9.maijā un iepazīstinot ar nominētajiem autoriem, Latvijas Rakstnieku savienība 10. un 11.aprīlī Rakstniecības un mūzikas muzejā rīko tikšanās ar Literatūras Gada balvas 2009 kandidātiem bērnu literatūras un dramaturģijas nominācijās.

Sestdien, 10.aprīlī, plkst.15 varēs tikties ar pērn bērnu literatūrā atzītāko darbu autoriem. Iepazīšanos un sarunu vadīs dzejniece Inese Zandere un rakstnieks Juris Zvirgzdiņš. Balvai izvirzītas J.Zvirgzdiņa grāmatas Lāča Bruņa medības (izdevniecība Liels un mazs) un Pele, punkts un Gūtenbergs (Zvaigzne ABC). Interesenti jautājumus varēs uzdot arī grāmatas Vectētiņš Antoniņš un mēs (Liels un mazs) autorei Ivetai Vecenānei un Kaķu ģenerāļa (Zvaigzne ABC) autoram Mārim Rungulim.

Savukārt svētdien plkst.15 muzejā tikšanos ar Latvijas dramaturgiem vadīs Dainis Grīnvalds. Balvai 2009.gadā nominēti Māris Bērziņš ar izlasi Iztēlojies. Trīs lugas (Mansards), Baiba Jukņeviča ar Vienkāršas lietas (Kultūras biedrība Harmonija) un Aiva Birbele, kuras Koridors publicēts žurnāla Teātra vēstnesis 5/6 numurā. Pasākumā M.Bērziņa lugas būs iespējams dzirdēt autorlasījumā. Teātra Bez vārdiem aktieri Ieva Rudene, Agnese Caunīte, Guna Kalniņa iepazīstinās ar fragmentiem no Baibas Jukņevičas lugām, bet Aivas Birbeles lugas varoņu lomās iejutīsies Anna Šteina, Agnese Kalniņa, Dainis Gaidelis un Rihards Svjatskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja