Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Runās par radošo industriju nozīmi kultūrpolitikas dokumentā Radošā Latvija

Turpinot diskusiju ciklu par valsts jaunajām kultūrpolitikas pamatnostādnēm Radošā Latvija, 21. septembrī Kultūras ministrija rīko ekspertu diskusiju par radošajām industrijām, piedaloties Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un radošo industriju ekspertiem, pastāstīja ministrijas pārstāve Annija Senakola.

Kā iepriekš vēstīts, Kultūras ministrija uzsākusi darbu pie valsts kultūrpolitikas pamatnostādnēm Radošā Latvija, kas būs nozīmīgākais valsts politikas dokuments kultūras nozarē 2014. līdz 2020. gadam. Dokuments nepieciešams, lai noteiktu prioritātes un attīstības virzienus kultūras jomā 2014. līdz 2020. gadam, uzsverot kultūras radošā potenciāla ieguldījumu indivīda, sabiedrības un valsts ilgtspējīgā izaugsmē.

Dokuments turpinās pašlaik spēkā esošās Valsts kultūrpolitikas vadlīnijas 2006.-2015. gadam. Nacionāla valsts un veidos sasaisti ar Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju Latvija 2030 un topošo Nacionālo attīstības plānu, kā arī Eiropas Savienības kultūrpolitikas dokumentu Radošā Eiropa un Eiropas Savienības fondu nākamo plānošanas periodu 2014. līdz 2020. gadam.

Valsts kultūrpolitikas pamatnostādņu Radošā Latvija prioritārie virzieni būs kultūra kā identitātes un radošuma pamats, kultūras un radošās industrijas, radošu teritoriju attīstība un radošā izglītība, tāpēc, akcentējot starpnozaru sadarbības nozīmi, diskusijās piedalīsies Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji un dažādu jomu eksperti.

Pirmā ekspertu diskusija Kultūra – identitātes un radošuma pamats notika 14. septembrī. Nākamās diskusijas iezīmēs arī citas pamatnostādņu prioritārās tēmas.

Pamatnostādnes Radošā Latvija izskatīšanai valdībā plānots iesniegt nākamajā gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja