Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sākas pieteikšanās Kuldīgas radošajai vasaras skolai

Kuldīgas novada pašvaldības Mākslinieku rezidence aicina interesentus pieteikties Kuldīgas radošajai vasaras skolai Pakalpojuma dizains muzejos, kas notiks no 16. līdz 20. augustam Kuldīgā. Piecu dienu laikā pieredzējušu pasniedzēju vadībā dalībnieki iepazīs pakalpojuma dizainu kā universālu un plaši pielietojamu dizaina domāšanas metodi – lielisku palīglīdzekli ikdienas darbā.

Vasaras skolas tēma izraudzīta sadarbībā ar biedrību Creative museum. Dalībniekiem būs iespēja par pakalpojumu dizaina metožu izmēģinājuma lauku izmantot Latvijas muzeju un citu atmiņu institūciju izvirzītos problēmjautājumus.

Jau pirms pandēmijas tika runāts par pieejamību sabiedrībai plašā šī jēdziena izpratnē, ar to domājot universālo dizainu, viesmīlības principus, lietojamību, ekspozīciju saturu un interpretāciju. Līdz ar Covid-19 aktualizējusies nepieciešamība pēc jauniem apmeklētāju sasniegšanas un komunikācijas veidiem, mūsdienīgiem digitālajiem risinājumiem un, pats galvenais - spējas ātri piemēroties mainīgajai situācijai un nodrošināt gan apmeklētājiem, gan darbiniekiem draudzīgu vidi aktuālo drošības pasākumu ietvaros.

Piecās dienās tiks apgūtas visas pakalpojumu dizaina stadijas – izpēte, problēmas formulēšana, risinājuma un prototipa radīšana, prototipu testēšana, risinājuma pilnveide, procesa kopsavilkšana (apkopošana). 20. augustā, Vasaras skolas noslēguma dienā, to papildinās publiskās lekcijas par aktuālajām dizaina un pakalpojumu nozares tēmām. 

Plašāka informācija pieejama šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja