Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sestdien notiks Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens

Sestdien, 10.jūlijā, no plkst.9 līdz 13 notiks X Latvijas skolu jautnes dziesmu un deju svētku gājiens, informē svētku komunikācijas darba grupas pārstāve Aiga Ozoliņa. Gājienā pulcēsies vairāk nekā 30 tūkstoši dalībnieku, virsdiriģenti, virsvadītāji, svētku organizatori, viesi, kā arī oficiālās amatpersonas.

A.Ozoliņa stāsta, ka gājiens tiks organizēts divās paralēlās plūsmās ar satikšanos pie "Laimas" pulksteņa, ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa un sadalīšanos atkal divās plūsmās abpus Brīvības piemineklim, lai līdzīgi dziesmas vārdiem "Daugav's abas malas mūžam nesadalās" pie Elizabetes ielas atkal satiktos Kurzeme, Zemgale un Rīga ar Vidzemi un Latgali. Gājienā piedalīsies arī projektu "Tā ir mana dziesma" 345 speciālo skolu audzēkņi un projekta "Zaļais kods" 150 dalībnieki.

Lai gājiena skatītāji atrastu labāko skatu punktu sev interesējoša novada vai pilsētas ieraudzīšanai, tiek piedāvāti abi maršruti:

1.plūsmā "Daugavas kreisais krasts" - Kurzeme, projekts "Zaļais kods", Zemgale, Vidzeme (Smiltene līdz Vecpiebalga), Rīga (Centra rajons, Kurzemes priekšpilsēta, Latgales priekšpilsēta un Ziemeļu rajons) - gājienā dodas pa Z.A.Meirovica bulvāri, Brīvības ielu, pie Brīvības pieminekļa pa kreiso pusi, gan Rīgas pareizticīgo Kristus dzimšanas katedrāli, līdz satiek "labo krastu" pie Elizabetes ielas un sadziedoties turpina kopīgo ceļu līdz Dailes teātrim.

2.plūsmā "Daugavas labais krasts" - Latgale, projekts "Tā ir mana dziesma", Vidzeme (Aizkraukle līdz Skrīveri), Rīga (Vidzemes priekšpilsēta un Zemgales priekšpilsēta) - gājienā dodas pa Kaļķu ielu, Brīvības ielu, gar Brīvības pieminekļa labo pusi, Ministru kabineta ēku, līdz satiek gājiena "kreiso krastu" pie Elizabetes ielas un sadziedoties turpina ceļu līdz Dailes teātrim.

Lai iešana būtu jautrāka, šogad dalibniekiem sagatavotas "Gājienā ejamās dziesmas", ko dziedāt, gan braucot uz svētkiem, gan svētku laikā. Dziesmu sarakstu var apskatīt svētku mājas lapā: www.dziedundejo.lv/dalibniekiem/gajiens.

Gājiena laikā tiks slēgta satiksme Brīvības ielā no centra līdz Pērnavas ielai; ierobežojumi būs arī citās vietās.

Gājiena norisi būs iespējams vērot arī televīzijā: LTV1 translēs gājiena tiešraidi no satikšanās vietas pie Elizabetes ielas (vadīs Valters un Kaža); LTV7 - tiešraidi no satikšanās vietas pie Brīvības pieminekļa (bez vadītāju komentāriem). Gājiena translācija būs dzirdama arī Latvijas Radio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja