Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

“Slavenu autoru Zvaigznāju” atklās ar Margaritas Stārastes rokas atlējumu

11. septembrī  plkst. 11.00 pie “Apgāda Zvaigzne ABC” ēkas K.Valdemāra ielā 6 tiks svinīgi atklāts “Slavenu autoru Zvaigznājs”, pie grāmatu nama ēkas piestiprinot iemīļotās bērnu grāmatu autores un ilustratores Margaritas Stārastes rokas atlējumu, informēja apgāda pārstāve Kristīne Stepiņa. Šādi “Apgāds Zvaigzne ABC” ir nolēmis īpaši godināt Margaritu Stārasti par mūža ieguldījumu bērnu grāmatu radīšanā.

Vēlāk ekspozīcijā grāmatnīcas telpās tiks izvietoti arī slavenā franču autora Frederika Beigbedera un poļu rakstnieka Januša Višņevska roku atklējumi, atklāja K.Stepiņa. Visu roku atlējumu autors – Aivars Vīlipsōns. Pēc “Slavenu autoru Zvaigznāja” atklāšanas plkst.12 Latvijas Nacionālajā teātrī sāksies Latvijas Nacionālais lasīšanas kongress bērniem.  Kā pastāstīja K.Stepiņa, tas tiek rīkots, lai veicinātu bērnu lasīšanu, godinātu latviešu bērnu literatūras autorus un pievērstu sabiedrības uzmanību problēmām, kas saistītas ar bērnu literatūras pieejamību.Kongresa pirmajā daļā notiks diskusija ar problēmām, kas saistītas ar bērnu lasīšanu, aicināti piedalīties Izglītības un zinātnes un Kultūras ministriju, Latvijas Grāmatnieku ģildes, Rīgas domes Kultūras pārvaldes, Latvijas Skolu bibliotekāru asociācijas, Lauku bibliotēku atbalsta biedrības un Latvijas bibliotēku pārstāvji, bērnu literatūras izdevēji un autori, kā arī žurnālisti un citi. Diskusiju vadīs žurnālists Arno Jundze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja