Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Stūra mājā notiks filozofu saruna Domāt aizliegts! Filozofi čekas pagrabos

Trešdien, 15. novembrī, Stūra mājā, Brīvības ielā 61 plkst. 19.00 Latvijas Okupācijas muzejs rīko filozofu sarunu Domāt aizliegts! Filozofi čekas pagrabos. Notikuma mērķis ir izgaismot Latvijas intelektuālos disidentu stāstus un likteņus. Pasākumā piedalīsies filozofi Andrejs Balodis, Andris Hiršs, Ainārs Kamoliņš un Ansis Zunde.

Padomju okupācijas gados pretošanās valdošajai varai Latvijā izpaudās dažādos formātos – tā varēja būt tieša, ar ieročiem rokās, bet tikpat būtisks cīņu lauks bija intelektuālā vide. Slepenas domubiedru sanākšanas, lai apmainītos ar nelegāli glabātām aizliegtajām grāmatām, aizliegto autoru darbu pavairošana, pacietīgi pārrakstot tos ar rakstāmmašīnu un riskējot ne tikai ar karjeras pāragru noslēgumu, bet, iespējams, pat ar brīvības atņemšanu – tas raksturo intelektuālo telpu Padomju laikā. 

Kā tas ir – "domāt, kad domāt ir aizliegts?" – to sarunā skaidros filozofi Andrejs Balodis, Andris Hiršs, Ainārs Kamoliņš un Ansis Zunde. Sarunas ietvaros pētnieki aplūkos jautājumus par filozofu likteni pirmajos okupācijas gados Latvijā un filozofiskās domas turpmāko attīstību līdz neatkarības atjaunošanai, kā arī vērtēs intelektuāļu lomu un atbildību okupācijas apstākļos un šodien.  

Filozofus Andreju Balodi, Andri Hiršu, Aināru Kamoliņu un Ansi Zundi pētnieciskās intereses vieno interese par Latvijas ideju vēsturi. Ansis Zunde ir biedrības Intelekts dibinātājs un valdes loceklis, bet A. Balodi, A. Hiršu un A. Kamoliņu ik pārnedēļas var dzirdēt Radio NABA vēsturiskās fantāzijas raidījumā Fono-grāfs.

Pasākums tiek organizēts Latvijas Okupācijas muzeja izstādes Čekas vēsture Latvijā pasākumu programmas ietvaros. Izstāde ir apskatāma katru dienu no plkst. 10.30 līdz 17.30.

Ieeja pasākumā ir bez maksas, laipni aicināts ikviens interesents.

Vairāk: okupacijasmuzejs.lv

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja