Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tiešsaistē un klātienē norisināsies sarunas par Baltijas laikmetīgo deju

Latvijas Dejas informācijas centrs (LDIC) aicina uz diviem pasākumiem ciklā Deja domā – 16. decembrī tiešsaistē notiks Baltijas Dejas platformas organizatoru saruna, savukārt 28. decembrī būs iespēja klātienē satikt Dejas balvas 2021-2022 žūriju.

Piektdien, 16. decembrī, plkst. 15.00 tiešsaistē LDIC Facebook kontā būs skatāma Baltijas Dejas platformas organizatoru domapmaiņa Deja domā. Baltijas deja dara. Tajā piedalīsies Lietuvas Dejas informācijas centra vadītāja Gintare Masteikaite un projektu koordinatore Anastasija Kaminske, Igaunijas Teātra un laikmetīgās dejas platformas Sõltumatu Tantsu Lava vadītāja Trīnu Arona, Horeogrāfu asociācijas vadītāja Ina Ločmele un LDIC valdes priekšsēdētāja Inta Balode. Sarunas dalībnieces iepazīstinās ar topošo Baltijas dejas zīmolu un izvērtēs 2022. gadā īstenotos notikumus un aizsāktos procesus – balticdance.org vietnes izveidi, Baltijas Dejas platformas norisi Tallinā un dalību starptautiskajā dejas biennālē Tanzmesse Diseldorfā. Tiks sniegts ieskats arī nākamajā Baltijas Dejas platformā, kam paredzēts norisināties Rīgā 2024. gada februārī. Starptautiskā kontekstā tiks iezīmēta laikmetīgās dejas situācija Latvijā, Lietuvā un Igaunijā – stiprās un vājās puses katrai no valstīm un Baltijas dejai kopumā.

Lai piedalītos sarunā Zoom platformā, interesenti aicināti rakstīt uz e-pastu [email protected]. Būs iespēja uzdot sevi interesējošos jautājumus.

Baltijas Dejas platforma ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopīgi veidots notikums, kura mērķis ir popularizēt visu trīs Baltijas valstu laikmetīgās dejas mākslu, kā arī sniegt iespēju vietējiem māksliniekiem satikt dejas mākslas ekspertus un pārstāvjus no visas pasaules.

Savukārt 28. decembrī plkst. 12.00 pasākumā Deja domā. Dejas balvu gaidot būs iespēja uzzināt, kā divu gadu darbībā klājies Dejas balvas 2021–2022 žūrijai. Sarunā piedalīsies žūrijas priekšsēdētāja, mūsdienu dejas eksperte Liene Bēniņa, baleta eksperte Agnese Andersone, skatuviskās tautas dejas eksperte Ilze Mažāne un laikmetīgās dejas eksperte Agate Bankava. Žūrijas pārstāves atskatīsies uz vērtēšanas procesā gūto pieredzi un dalīsies ar vērojumiem par valdošajām tendencēm, aktualitātēm un izaicinājumiem dejas jomā.

Tikšanās ar Dejas balvas žūriju notiks Rīgas Baleta skolā, ieeja no Emīla Dārziņa mūzikas skolas (Kalnciema ielā 10 k-2). Pasākumā laipni lūgti visi interesenti, ieeja par brīvu.

Dejas balva ir augstākais apbalvojums Latvijas dejas mākslā, 2023. gadā to pasniegs trešo reizi. Janvārī notiks preses konference, kurā paziņos nominantus, savukārt ceremonija plānota aprīļa beigās.

Cikla Deja domā ietvaros tiek rīkotas ārvalstu un Latvijas dejas profesionāļu lekcijas, demonstrācijas, semināri, ieskati radošajā procesā un citu formu publiskas uzstāšanās, kuras vieno mērķis – iepazīstināt ar fiziskām, intelektuālām, vizuālām un emocionālām atziņām par dejas mākslu un to noderīgumu citās nozarēs un ikdienā.

Dejas balvu rīko Latvijas Dejas informācijas centrs sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja