Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vaiņodē notiek jau piektie Gaismas svētki

11.un 12. septembrī Vaiņodē notiek gadskārtējie Gaismas svētki, kuru devīze ir no sirds uz sirdi, informē ikgadējo Gaismas svētku organizētāja Ināra Avotiņa. "Gaisma sirdij, zināšanas un prieks ir šī gada svētku vadmotīvi - lai ir kur smelties un ir kam dot," I. Avotiņa stāsta par patlaban notiekošajiem svētkiem Liepājas rajona Vaiņodes pagastā, 180 km no Rīgas. 

Vaiņodes parkā sestdienas rītā tika veidotas ziedu kompozīcijas un līdz plkst. 21 turpinās ziedu izstāde. Embūtes pagasta teritorijā notiek velomaratons, savukārt Vaiņodes lidlaukā līdz pašam vakaram turpinās autokluba "Windcitycars" rīkotais automašīnu ātruma tests. Vaiņodes dienas centrā bērni var mācīties ķermeņu apgleznošanu, ar prezentāciju par kosmosa tehnoloģijām un lekciju par Oriona zvaigznāju Vaiņodes kultūras namā viesojas Ventspils augsto tehnoloģiju parks. Plkst 21 paredzēta gaismas uguņošana, savukārt sestdien plkst. 12. 30 Vaiņodes evaņģēliski luteriskajā baznīcā garīgās mūzikas koncertu sniegs Liepājas simfoniskā orķestra obojists Mārtiņš Zālīte un draugi.

Gaismas svētku idejas autori un domubiedri ir Vaiņodes lidlauka īpašniece I.Avotiņa un mūziķis Igo. Tie tiek rīkoti, lai  aicinātu cilvēkus paraudzīties uz sevi no cita aspekta, sakārtot sevi, darīt labus darbus, sakārtot vidi ap sevi, iedvesmot līdzcilvēkus un būt atsaucīgiem vienam pret otru. Vaiņodes lidlauks ir viens no senākajiem Latvijā, tieši tajā pacēlās pirmie planieri un dirižabļi, bet Latvijas Republikas pirmās neatkarības laikā notika Aviācijas svētki, kurus ar savu klātbūtni pagodināja arī valdības pārstāvji.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja