Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Video: Dziedātāja Marta izdod dziesmas Ai, kā sāp videoklipu

Dziedātāja Marta nāk klajā ar videoklipu dziesmai Ai, kā sāp no pērnā gada nogalē izdotā albuma Dabas parādība. Videoklipa režisore ir Marta Elīna Martinsone, un tajā piedalījušies mūziķi Olga Rajecka un Uģis Roze, aktieris Uldis Siliņš un citi.

Pieaugšana ir tikpat neizbēgama, kā tās raisītā sāpīgā atklāsme, ka dzīve nav ne tuvu tik viegla un rožaina, kā savulaik šķitis. Cīņa par saviem sapņiem un vietu pasaulē prasa spēku, uzdrīkstēšanos un ne vienu vien salauztas sirds epizodi. "Man patīk par nopietno runāt viegli un ar zināmu devu ironijas, tāpēc priecājos, ka kopā ar dziesmas producentu un līdzautoru DJ Rudd mums ir izdevies radīt dziesmu, pie kuras var vienlaikus gan raudāt, gan dejot. Ticu, ka visi kaut reizi dzīvē ir piedzīvojuši vilšanos, tāpēc ceru, ka šis stāsts uzrunās klausītājus," par sinlgu stāsta Marta.

Videoklips filmēts Dundagas pilī, piedaloties vairāk nekā 20 cilvēku komandai. Scenāriju un režiju veidojusi režisore Marta Elīna Martinsone: "Es ļoti mīlu popmūziku un mūzikas video kā mākslas formu, tāpēc uzreiz arī atsaucos Martas uzaicinājumam veidot klipu dziesmai Ai, kā sāp. Turklāt reti ir tā, ka, noklausoties dziesmu, uzreiz rodas ideja scenārijam. Pazīstamu naratīvu un dzimumu stereotipu apvēršana ir viena no tēmām, kuru man patīk apspēlēt savos darbos un šoreiz, pateicoties komandas pašaizliedzībai un entuziasmam, bija iespējams manas fantāzijas realizēt. Reti kad sanāk no sirds izdzīvot savus bērnības princešu sapņus!"

Ai, kā sāp videoklipa radošā komanda sastāvēja no operatora Aigara Sērmukša, mākslinieces Renātes Bāliņas, kostīmu mākslinieces Jūlijas Volkinšteines, producentes Lauras Skušķes, grima mākslinieces Sabīnes Kurmeļovas un daudziem citiem kino jomas profesionāļiem. Klips tapis ar Dundagas pils, CityBee, AlanDeko, LKA Nacionālās filmu skolas, Cinevera LV un daudzu citu atbalstītāju palīdzību.

Lomās iejutušies mūziķi Olga Rajceka un Uģis Roze, aktieris Uldis Siliņš, kā arī Karmena Stepanova, Emīls Trauliņš, Ieva Puriņa, Raitis Puriņš un filmā Tizlenes iepazītās aktrises Katrīna Dambeniece un Asnāte Sofija Rožkalne.

12. aprīlī K. K. fon Stricka villā Rīgā notiks Martas solokoncerts, kurā dziedātāja ar mūziķu pavadošo sastāvu pilnā garumā izpildīs gan jaunās, gan senākas klausītāju iemīļotas kompozīcijas. Biļetes pieejamas aula.lv.

 

Marta (Marta Grigale) ir latviešu dziedātāja un dziesmu autore. Ieguvusi muzikālo izglītību Londonas Mūzikas koledžā, kopš 2016. gada darbojas Latvijas mūzikas industrijā. Dziedātājas albumi Lietas, kas notiek manā galvā (2020), kā arī Dabas parādība (2022) saņēmuši Zelta mikrofona nominācijas popmūzikas albumu kategorijā. Marta sadarbojusies ar tādiem pašmāju mūziķiem kā Intars Busulis, DJ Rudd, JJ Lush, Kashuks, Reinis Sējāns, Kaspars Ansons u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja