Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VKKF piešķirs finansējumu 35 Covid-19 ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem

Noslēdzoties ceturtajam konkursam mērķprogrammā Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija, finansējumu no Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) administrētās atbalsta programmas saņems 35 Covid-19 ietekmētie kultūras pasākumu rīkotāji.

Kā informēja VKKF, atbalsta programmas mērķis ir atbalstīt kultūras pasākumu rīkotājus, kuri Covid-19 valstī noteikto ierobežojumu dēļ bija spiesti atcelt izziņotos publiskos kultūras pasākumus laikā no 2020. gada 9. novembra līdz 2021. gada 31. decembrim, kultūras pasākumu rīkotājiem daļēji atmaksājot naudu par pārdotajām biļetēm uz atceltajiem pasākumiem, ja lēmums par pasākuma atcelšanu pieņemts un publiski izziņots līdz 2021. gada 1. jūlijam un biļetes uz pasākumu tirdzniecībā bija izliktas līdz 2021. gada 15. jūnijam.

Atbalsta programma arī paredzēta tādiem rīkotājiem, kuru pasākums ir izziņots un izlikts pārdošanā līdz 2021. gada 15. jūnijam un pakalpojuma sniedzējs pēc pasākuma izziņošanas ir noteicis tādas epidemioloģiskās drošības prasības pasākuma norisei, kas liedz personai apmeklēt pasākumu, jo personai nav Covid-19 sertifikāta, kultūras pasākumu rīkotājiem daļēji atmaksājot naudu par skatītājam, pēc skatītāja pieprasījuma atmaksāto nesaņemtā pakalpojuma biļetes cenu, ja atmaksa veikta līdz 2021. gada 31. oktobrim.

Tāpat paredzēts atbalstīt tos, kuru pēc 2021. gada 15. jūnija izziņotos un pārdošanā izliktos 2021. gada pasākumus var apmeklēt personas ar Covid-19 sertifikātu, kultūras pasākumu rīkotājiem daļēji atmaksājot naudu par skatītājam atmaksāto nesaņemtā pakalpojuma biļetes cenu, ja pēc skatītāja pieprasījuma, ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc pasākuma norises dienas, ir veikta atmaksa par nesaņemto pakalpojumu, jo skatītājam 48 stundas pirms pasākuma vai pasākuma norises dienā ticis konstatēts pozitīvs Covid-19 testa rezultāts.

Kompensācijas pieprasījumi vēl tiks pieņemti no 2021. gada 24. novembra līdz 2021. gada 3. decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja