Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ogļu kravā atklāj 290 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk - VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, divos vilciena vagonos ar bitumenogļu kravu atklāja 290 000 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

2013.gada 15.februārī no Krievijas ienākušo ogļu kravu vagonu izkraušanas laikā Ventspils ostā tika konstatēts, ka bitumenogļu kravā atrodas ar melnu polietilēna plēvi aptītas kastes. VID muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus, vagonā konstatēja desmit kastes, kurās kopumā atradās 100 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

VID muitas amatpersonas veica arī pārējo vilciena sastāva vagonu kontroli un tās rezultātā vēl vienā vagonā tika atrastas melnos polietilēna maisos ietītas kartona kastes ar cigaretēm - deviņpadsmit kastēs atradās 190 000 "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Pārējos vagonos cigaretes netika konstatētas.

Kopumā muitas kontroles rezultātā tika izņemti 290 000 cigarešu, kuru kopējā vērtība ar nodokļiem ir aptuveni 26,87 tūkstoši latu.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² panta par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas