Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Lielais dzintars svin spāru svētkus

Reģionālās koncertzāles Lielais dzintars būve sasniegusi augstāko punktu un iezīmējusi veidolu Liepājas panorāmā, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness

Ļoti sarežģītais ēkas metāla korpuss tika pabeigts plānotajā termiņā, lai arī to var uzskatīt par jaunu pieredzi būvniekiem, jo specifiskā ēkas slīpuma dēļ katra elementa montāža bija unikāla. "Šis ir viens no sarežģītākajiem objektiem mūsu pieredzē. Īpatnējā forma, kur neviens elements nav līdzīgs otram, kur katrs stikls, katra detaļa ir pasūtīta individuāli, padara šo objektu unikālu," atzīst ģenerāluzņēmēja SIA Merks valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš. Viņš uzsver, ka ēkas drošības garantijai piesaistīti augstākā līmeņa profesionāļi – konstruktori un projektētāji. Tehniskā uzraudzība ir "ļoti spēcīga", piebilst Ozoliņš.

Ēkas apsaimniekošanai nodibināta pašvaldības SIA Lielais dzintars, kuras valdes loceklis ir Ints Dālderis. Lielajā koncertzālē paredzētas 1080 skatītāju vietas, kamerzālē – 200 vietas. Te būs mājvieta valsts SIA Liepājas simfoniskais orķestris, kā arī E.Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolai, par ko valsts maksās telpu nomu. Līdzekļus ienesīs pašvaldības finansētie pašdarbības kolektīvi, bibliotēkas un kafejnīcas telpu īre, sadarbība plānota ar koncertaģentūrām, konferenču rīkotājiem. Ēka būs aprīkota ar modernu dzesēšanas un apkures sistēmu, kas ļaus optimizēt tehniskās izmaksas. Valsts dotācija plānota 150 tūkstoši eiro, 200 tūkstoši eiro jānopelna pašiem. "Domāju, tas ir reāli. Pilsētai nebūtu tiešā veidā jādotē šī māja," lēš Dālderis.

Plašāk lasiet otrdienas, 2.septembra, laikrakstā Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas