Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FOTO: Gaismas pils būvniecības izmaksas varētu sarukt par 30 miljoniem

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas Gaismas pils būvniecības izmaksas deflācijas dēļ varētu samazināties aptuveni par 30 miljoniem latu, aģentūrai LETA pastāstīja valsts aģentūras Jaunie trīs brāļi (J3B) vadītājs Zigurds Magone. Kā norādīja Magone, pagaidām neoficiāla informācija liecina, ka deflācija būvniecības izmaksām šā gada pirmajā ceturksnī varētu būt 5,8%.

"Balstoties uz šo rādītāju, mēs modelējām būvniecības izmaksas, un nācām pie secinājuma, ka projekta kopējās izmaksas varētu samazināties no 114 miljoniem latu līdz 86 miljoniem latu." Viņš prognozē, ka būvniecības izmaksas varētu samazināties vēl vairāk.

Ar Gaismas pils būvniecības gaitu otrdien izbraukuma sēdē iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija. Deputāti apsprieda gan bibliotēkas finansējumu, gan apskatīja, cik tālu ir būvniecība.

Z. Magone deputātus informēja, ka līdz 2009.gada sākumam bibliotēkas būvniecībā izlietoti 26 miljoni latu, savukārt šogad paredzēti būvdarbi par 26,9 miljoniem latu. Z.Magone uzskata, ka lielākie būvniecības darbi jāpadara šogad un nākamgad, jo šobrīd ir salīdzinoši zemas būvniecības izmaksas. Viņš arī norādīja, ka nākamgad bibliotēkas būvniecībai no valsts budžeta paredzēti 40 miljoni latu, tomēr esot šaubas, vai valdība paredzēto summu piešķirs.

Vairāki Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas locekļi sēdes laikā izrādīja interesi par atsevišķām būvniecības izmaksām, tostarp Saeimas deputāte Janīna Kursīte (PS), vēlējās uzzināt, cik izmaksājis apjoztais žogs ap būvlaukumu. Skaidru atbildi nesaņēmusi, viņa portālam Diena.lv atzina, ka “it kā muļķīgo jautājumu” uzdevusi, jo bibliotēkas būvniecībai tiek ieguldīta nauda, tāpēc svarīgi esot sekot, vai nauda neaiziet greizus ceļus. “Es vienkārši kā neceltniece gribu noskaidrot, jo vēlos, lai mums būtu patiešām moderna bibliotēka. Es biju par to un esmu,” teic Kursīte un norādīja, ka “nav braukusi pie būvbedres tikai aplaudēt par padarīto”.

(papildināta ar foto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas