Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Freimanis: Rīgas mēra amata kandidātei Brokai ir zema atpazīstamība - pašlaik viņa asociējas ar JRT aktrisi

Enerģiska un ar lielu pieredzi valsts pārvaldē, taču viņas mīnuss ir ārkārtīgi zemā atpazīstamība - šādu viedokli par Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK nule kā izvirzīto Rīgas mēra amata kandidāti Baibu Broku pauda portāla Diena.lv aptaujātie eksperti.

Jau vēstīts, ka 31.oktobrī VL-TB/LNNK Rīgas nodaļas valde vienbalsīgi apstiprināja B. Broku kā VL-TB/LNNK Rīgas domes priekšsēdētājas amata kandidāti. Broka ir tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) padomniece un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektore.

Sociologs Aigars Freimanis, lūgts komentēt B.Brokas izredzes gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, uzsvēra, ka šobrīd VL-TB/LNNK kandidātei ir ārkārtīgi zema atpazīstamība. "Ja es nebūtu redzējis bildi Dienā, tad vārds Baiba Broka man asociētos ar Jaunā Rīgas teātra aktrisi, kura laikam nav šī Baiba Broka,” ironizēja A.Freimanis. Taču viss vēl ar veiksmīgu kampaņu palīdzību var mainīties, pieļauj sociologs.

Tai pat laikā VL-TB/LNNK izvēle ir interesanta, norāda A.Freimanis, jo jau ilgu laiku uz Rīgas mēra amatu nav pretendējusi neviena sieviete. "Man šķiet, ka pēdējā ir bijusi Latvijas ceļam Aija Poča, kas bija neveiksmīga kandidāte. Varbūt Baiba Broka būs veiksmīgāka. Taču viņa sāk no nullītes, no nulles punkta, līdz ar to viņu kaut kā novērtēt, pieļauju, ka ļoti daudziem rīdziniekiem nav nekādu iespēju,” pauž A.Freimanis.

Savukārt politologs Juris Rozenvalds prognozē, ka B.Brokai varētu būt ļoti grūti mēroties spēkiem ar pašreizējo Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC). Lai gan B.Broka ir gana kompetenta, lai pretendētu uz šo amatu, uzskata politologs, jāņem vērā Nacionālās apvienības ietekme Rīgā un atbalstītāju skaits, kas ir stipri mazāks nekā Saskaņas centram.

"Šajā gadījumā, kad es runāju par Brokas kundzi kā par kandidāti, es nedomāju viņas pašas īpašības. Es domāju, ka viņa ir pietiekami kompetenta, lai pretendētu uz amatu kā tādu. Taču mana negatīvā atbilde ir saistīta ar objektīvo spēku samēru," teic J.Rozenvalds.

Arī kādreizējais Rīgas mērs Aivars Aksenoks norāda, ka par B.Broku līdz šim ir maz dzirdēts, taču viņam izveidojies labs iespaids. Tiesa gan N.Ušakovam šajā cīņā, viņaprāt, ir milzīgas priekšrocības, jo pašreizējais mērs varēšot uzrādīt domes paveikto labo darbu sarakstu. "Tur nevar noliegt, ka ir daudz izdarīts. Uz kā rēķina un kādā veidā, tas ir atkal cits jautājums. Jāņem vērā arī tas, ka viņam ir absolūti stabils krievvalodīgo rīdzinieku atbalsts. Protams, ka tā viņam ir milzīga priekšrocība," uzskata A.Aksenoks.

Turpretī A.Aksenoka pēctecis Rīgas mēra amatā Jānis Birks (TB/LNNK) uzteic B.Brokas enerģiskumu un lielo pieredzi valsts pārvaldē, kas varētu viņai ļaut mēroties spēkiem ar N.Ušakovu. B.Brokai par labu varētu nākt arī fakts, ka viņa ir sieviete, kas skaidrojams ar pašreizējām tendencēm un attieksmēm pret sievietēm augstos amatos, pieļauj J.Birks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas