Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Harbaceviča: SVF pārsteigti par izglītības reformas sekām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Oskars
O
Skaidrs,kad PĀRSTEIGTI ,jo visas REFORMAS izdomāja Latvijas IZZADZĒJI ar TP-KRIEVU MAFIJU . JL , kad BŪS pirmie PAKĀRTIE IZSAIMNIEKOTĀJI ???????
Tā gan
T
Mazie nabadziņi, viņi nezina sekas, tikai prasa, lai nogriež budžetu vēl par 500 milj. Un kādas tad būs sekas?
ciniķis
c
Te ir zirgam jāsmejās. Ak, šie naivuļi. Mjā, teātris ar "neko nezinošajiem" SVF sāk atgādināt Staļina laikus, kad tauta redzot NKVD zvērības domāja un ticēja: "Ak, ja biedrs Staļins to zinātu....". Nevajag mums melot, ne visi ir muļķi.
Ligita
L
Nu, tā ir interpretācija par tēmu, ko domā SVF pārstāvji. Patiesībā jau mēs nezinām. Mums gribas, lai viņi domātu to, ko mēs domājam, ka viņi domā:) Un tā rodas visas nesaprašanās:)
Dille
D
Harbacēviča runā par SKOLOTĀJU interesēm. Kurš šajā procesā runā par SKOLĒNU interesēm? un vai tad bija pārsteigums, ka SVF neko nezina par šito bardaku? Tās bija citas starptautiskās institūcijas, kas gadiem runāja par pārspīlēti birokrātisko (kā jau visās Latvijas nozarēs) izglītības sistēmu, par vajadzību to pārveidot un mainīt. Un viss, ko izdomāja lieliskā KOķe, kas regulāri izliekas nemanām nodokļu maksātāju naudas, maigi sakot, dīvainu tērēšanu savā degungalā (Gruškeviča izdomātā regulārā, kaut arī ar darbiem nepamatotā prēmiju sistēma, viņa Co brauciens uz hokeju, sektantes iekārtošana valsts finansētā augstskolā, izsaimniekotāja Magone par dārznieci pie ES ļimoniem), - atcerējā jau pāris reizes izgāzušos mācīšanu no 6 gadiem... cik novatoriski. Varbūt cien.ministrei nebūtu slikti kādu pusgadu skolā reāli pastrādāt, citādi rodas iespaids, ka ar izglītošanu viņai nav nekāda sakara. Atvainojos, ja kāds apvainojās
jupis
j
Tur Jums taisnība, vēl, ja padomā kāda cienījama vecuma cilvēki ir skolotāju aizstāvji!
Politiskaa atbildiba
P
Piekritu SVF sokaa kada meenesalga ir skolotajam. Vini domajusi, ka taa ir 3 dienu izpelna.
Lib
L
Patiesībā jau mēs nezinām, kā reaģēja SVF pārstāvji, jo pārstavju šausmām stāsta tikai Harbacēviča. SVF ir pietiekami labi zināms, kas notiek izglītības sektorā, Harbacēvičas atreferējums visdrīzāk izklausās pēc pieklājīgas pasūtīšanas no SVF puses. Latviešiem būtu jāsaprot viens - SVF nav "labais cars" un Dombrovskis "ļaunais barons", kas visiem grib kaut ko nogriezt aiz savas asinskārības (atvainojos par primitīvismu). SVF ir svarīgi panākst fiskālo disciplīnu un atgūt aizdoto naudu. Varētu gan būt, ka puišiem bija jautri paklausīties mūsu izglītības darboņu līderus.
marfa
m
Juzi, Tev ir taisnība! Visi no Eiropas jautā, vai patiešām tā alga ir mēnesī? Nesaprot, ka tas nav joks!
Kaspars Gasūns
K
Nu, tā līdzjūtība varētu arī būt mākslota. Pat tad, ja visas reformas tiktu veiktas optimāli, būtu jāgriež daudzas lietas ļoti sāpīgi. Nez vai SVF to neapzinās. Un visiem (vai pat vairākumam) labs tad nebūsi! Protams, jābūt izglītības un medicīnas aprūpes pieejamībai, bet tā noteikti nebūs līdzšinējā formā. Nebūs un patiesībā arī nedrīkst būt tādu mikroskolu, kā bija līdz šim. Arī vairāku pustukšu skolu pilsētās nedrīkst būt. Jā, bērniem būs grūtāk, būs agrāk jāceļās. Bet tādēļ jau tā ir izglītība, lai tā pati klēpī neiekristu... Pie visām labām lietām jābūt arī aprēķinam, cik un ko mēs varam atļauties. Punkts.
juzis
j
Es tak visu laiku skandinu, ka viņi nezina, ka 250 Ls ir mēnesī, jo saņem algu katru nedēļu...!
acu zīlīte
a
Foto tiešām dod iespaidu, ka SVF pārstāvjiem mūsu izglītības problēmas ir dziļi pie d. Viņus, protams, visdziļāk satrauc LV budžeta samazināšanas iespējamā nenotikšana. Bet Latvijai līdzekļi ir vajadzīgi kā ēst, un mūs savukārt nedrīkstētu ne mazākajā mērā satraukt SVF bažas, kuras savukārt mums ir pie d.
jalgpall- to Mg
j
Ja nesaprotat situāciju skolu lietās vai pārzināt to tikai pavirši un virspusēji, silti iesaku paklusēt un nerakstīt blēņas.
nīgrais
n
Kāpēc novārtā? Aizdotie līdzekļi taču tiks "apgūti" - pēc gada jābūt taču mainītai visai pamatskolas un vidusskolas mācību programmai, attiecīgi jāizveido jaunu metodiku, jaunas mācību grāmatas, apmācības, - tur runa nevis par pāris desmitiem tūkstošu, bet gan miljoniem, kas aizies reformā. Analogs eksperiments 90. gadu sākumā gan izgāzās un 6gadnieku apmācība tika atcelta, taču šōreiz viss būs savādāk.
Valdībai
V
TAS TIKAI VĒL VIENU REIZI NORĀDA UZ ATSŪTĪTO DARBOŅU AUGSTO PROFESIONĀLO LĪMENI... Viņiem ir dots uzstādījums - panākt to un to. Izpildītājus vajadzētu iepazīstināt kaut vai ar tagadējām sekām, ka faktiski šī politika ir "iešana pār līķiem"! Vai nu tā sauktie noteicēji šajā jomā ir durunduki un grib valsts ekonomiku pilnīgi nogremdēt uz gadu desmitiem, vai arī tā ir apzināta rīcība, lai Latviju pārvērstu par pilnīgu banānu republiku, kura ar saviem iespējamiem produktiem tiek izslēgta no jekbkādas kaut cik nopietnas starptautiskās ekonomiskās darbības un konkurences iespējām ar citām valstīm nākotnē. BET VARBŪT TĀDS IR SVF MĒRĶIS?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas