Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Izglītības ministrs: FM vēlas pedagogiem atņemt 6 miljonus un nepildīt solījumus

Finanšu ministrija vēlas atņemt 6 miljonus latu no iepriekš jau apsolītās naudas pedagogiem, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrija. Nozares ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija) par šādu soli ir sašutis, norādot - ja valdība otrdien neatbalstīs IZM piedāvāto protokollēmuma projektu, iepriekš dotie solījumi par pedagogu algu paaugstināšanu netiks pildīti un izglītības sistēmai kopumā tiks atņemti 9 miljoni latu no bāzes finansējuma.

"Finanšu ministrijas mēģinājumi mainīt jau pieņemtos Ministru kabineta lēmumus un atņemt izglītības sistēmai un pedagogiem pielemtos iztrūkstošos sešus miljonus latu ir vienkārši bezprecedenta gadījums," uzsver ministrs.

"Saruna ar premjeru un Finanšu ministriju diemžēl nav novedusi līdz kādiem pozitīviem rezultātiem. Ja pirms gada iepriekšējā ministra laikā Finanšu ministrija dedzīgi pierādīja, ka IZM ir iztrūkums, tad tagad, tikpat dedzīgi tā klāsta, ka pedagogiem pietiek ar jau esošo finansējumu. Izglītības, zinātnes un sporta jaunās iniciatīvas Finanšu ministrija piedāvā nofinansēt, atņemot jau piešķirtos sešus miljonu latu no pedagogu atalgojuma," norāda V.Dombrovskis.

"Es ceru uz kolēģu, koalīcijas partneru veselo saprātu un izpratni par to, cik svarīgi ir nodrošināt stabilitāti izglītības nozarē, cik nozīmīgs valsts attīstībai ir katra pedagoga darbs un šī sapratne arī atspoguļosies šodienas Ministru kabineta balsojumā. Vairāk nekā 30 tūkstoši pedagogu, neskaitot viņu ģimenes un skolēnus gaida no valdības atbildīgu lēmumu," klāsta Reformu partijas pārstāvis.

IZM kategoriski iebilst Finanšu ministrijas piedāvājumam atcelt 30.jūlija ministru kabineta protokollēmumu, ar kuru ir novērsts līdzekļu iztrūkums ministrijas bāzes finansējumā un uzstāj uz šī lēmuma izpildi, kā tas ir uzdots šā gada 30.jūlijā.

Gadījumā, ja valdība neatbalstīs Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvāto otrdienas, 27.augusta, MK sēdes protokollēmuma projektu un attiecīgie Ministru kabineta noteikumi netiks apstiprināti, tad ar šā gada 1.septembri pedagogi, kas ieguvuši trešo kvalitātes pakāpi nesaņems piemaksas, tās nesaņems arī pirmsskolas pedagogi un netiks palielināts finansējums mazajām lauku skolām. Turklāt izglītības sistēmai tiks atņemti 9 miljoni latu no bāzes finansējuma, kā rezultātā netiks pildīts memorands, par kuru bija panākta vienošanās ar sociālajiem partneriem, uzsver IZM.

Jau vēstīts, ka vēl pagājušās nedēļas beigās izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis uzsvēra, ka pēc sarunas ar premjeru vairs neredz nepieciešamību iet protesta akcijās kopā ar skolotājiem, kaut vēl nesen esot bijis tam gatavs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas