Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

JV Rinkēvičam apliecinājusi gatavību vadīt plašākas koalīcijas veidošanu

Jaunās vienotības (JV) pārstāvji šodien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču apliecinājuši gatavību uzņemties vadību konsultācijās par jaunas plašākas koalīcijas veidošanu, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu sacīja JV Ministru prezidenta amata kandidāte, labklājības ministre Evika Siliņa (JV).

Tā JV politiķi atbildējuši uz Rinkēviča attiecīgo jautājumu šodienas abu pušu sarunā.

Siliņa atzīmēja, ka pašlaik neesot izteikta topošās valdības kodola, tāpēc JV arī strādā pie iespējami plašākas koalīcijas izveidošanas.

Sarunas par valdības izveidošanu notiek ar "Apvienoto sarakstu", Zaļo un zemnieku savienību, Nacionālo apvienību un "Progresīvajiem", pastāstīja JV premjera amata kandidāte.

Siliņa arī norādīja, ka JV ir gatava strādāt pie vairākiem Valsts prezidenta nosauktajiem mērķiem. Partiju apvienība arī iestājas par dzīves līmeņa kvalitātes uzlabošanu, un politiķi ir gatavi virzīties uz Rinkēviča ambiciozā mērķa - līdz 2030.gadam Latvijai sasniegt Eiropas Savienības vidējo labklājības rādītāju - sasniegšanu.

JV premjera amata kandidāte norādīja, ka, ja viņai būs "gods saņemt" Valsts prezidenta nomināciju, tad politiķe kā svarīgus mērķus redz arī iekšējo un ārējo drošību, pieejamu veselības aprūpi un skolotāju sniegtu labu izglītības saturu audzēkņiem.

Tāpat Siliņa norādīja, ka attiecībā uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lomu jāskatās, vai būtu iespējams biežāk pārskatīt elektrības sadales tarifus. Tāpat svarīgs jautājums ir arī, lai bankas nodrošinātu atbilstošus nosacījumus klientiem.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien, 17.augustā, iesniedza Rinkēvičam demisijas rakstu. Valsts prezidents Rinkēvičs šonedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas