Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

KNAB par Fliku vēl neinteresējas

(KNAB) pagaidām vēl nav pieņēmis konkrētu lēmumu par lidsabiedrības _airBaltic _vadītāja Bertolta Flika darbības pārbaudi pēc viņa Valsts ieņēmumu dienestā pērnā gada beigās iesniegtās amatpersonas deklarācijas, Diena.lv informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Viņš nevarēja pateikt, kāda turpmāk būs KNAB rīcība saistībā ar B. Fliku, vienlaikus uzsverot, ka KNAB kompetencē ir pārbaudīt valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu ievērošanu, t.i., amatu savienošana, lēmumu pieņemšana interešu konfliktu situācijā, komercdarbības ierobežojumus.

Arī VID pagaidām nevar pateikt, vai tiks veikta padziļināta B. Flika deklarācijas, t.sk. nepubliskojamās daļas, deklarācijas pārbaude, jeb t.s. fiziskās personas audits, lai pārliecinātos, vai iesniegtā deklarācija atbilst viņa reālajiem ieņēmumiem un izdevumiem.

VID pagaidām arī nav informējis, kādus juridiskus soļus spers, lai panāktu, ka B. Fliks iesniedz amatpersonas deklarāciju par trim iepriekšējiem gadiem. VID uzskata, ka B. Fliks ir amatpersona jau kopš 2006. gada.

Pēc Satiksmes ministrijas preses pārstāves Ingas Spriņķes atzītā, satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) vai nu valdībā, vai arī premjeram, kad atgriezīsies darbā, sniegs informāciju par B. Flika atalgojumu, tā noteikšanas principiem un iespējām atalgojumu samazināt.

V. Dombrovskis (JL) pirmdien, paužot, ka B.Flika atalgojums šim laikam ir neatbilstoši augsts, paziņoja, ka aicinās satiksmes ministru risināt jautājumu par B.Flika algas pārskatīšanu. Tiesa, premjera aicinājumam nav juridiski saistoša rakstura. Līdzīgs mudinājums satiksmes ministram izskanēja jau vasarā, kad valdība konceptuāli izlēma par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu un papildu valsts ieguldījumu lidsabiedrības kapitālā aptuveni 15 miljonu latu apmērā. Kopš tā laika B.Flika atalgojums nemainījās, un K.Gerhards Dienai iepriekš apšaubīja, ka B.Flika algu nepieciešams samazināt, jo tā atbilstot starptautiskajam līmenim.

B.Flika amatpersonas deklarācijā nav norādīts, ka viņš par darbu airBaltic pērn būtu saņēmis prēmiju, tas ļauj secināt, ka viņa kā valsts amatpersonas vidējā alga uz papīra pērn bijusi ap 20 000 latu. Pats B.Fliks savu atalgojumu nekomentē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas