Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Loskutovs populārs; eksperti iesaka vērtēt Loskutova profesionālo veikumu

Par spīti Ģenerālprokuratūras pārbaudes rezultātiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) atsavinātās naudas pazušanas lietā un iekšējā auditā konstatētajiem trūkumiem biroja pārvaldē, KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs joprojām bauda samērā lielu sabiedrības uzticību. Maija vidū veiktajā pētījumu centra SKDS aptaujā puse iedzīvotāju Loskutova darbību novērtējuši pozitīvi; negatīvi KNAB vadītāja darbību vērtē 19% respondentu, bet 9% aptaujāto par Loskutovu neko nav dzirdējuši, liecina SKDS veiktais pētījums, ko otrdien publiskoja LTV raidījums Panorāma.

Savas domas par A.Loskutovu nav mainījuši arī pērnā gada lietussargu revolūcijas atbalstītāji, uzsverot KNAB vadītāja profesionālo veikumu un pozitīvu biroja darbu kopumā.

Rasma Kārkliņa, politoloģijas profesore

“Ļoti redzams, ka KNAB pēdējā gada laikā uzsācis nopietnas izmeklēšanas, kas var mainīt korupcijas klimatu Latvijā. Arī attiecībā uz partiju finansēšanu KNAB veicis pamatīgu un plašu darbību un nav izvairījies no politiski jutīgiem secinājumiem. Līdz ar to birojs ir samērā drosmīgi stājies pretī varas partijām. Katrā lielā iestādē nav iespējams izvairīties no atsevišķām administratīvām nepilnībām. Tas nenozīmē, ka vadītājam nav atbildības par to novēršanu, pierādās arī Loskutova kunga personīgā nolaidība. Jādomā, ka vajadzētu būt kādam administratīvam sodam, bet šī nolaidība nav samērīga ar viņa atstādināšanu no amata. Jāskatās uz kopējo profesionālo veikumu, kas ir bijis ļoti iespaidīgs un arvien uzlabojies. Tieši šī profesionālā virzība ir ļoti nozīmīga, bet atsevišķus nolaidības gadījumus nevar vērtēt, neņemot vērā vispārējo KNAB virzību. Turklāt Loskutova kungs pats bija norādījis uz naudas zādzību, tāpēc nevar ignorēt viņa profesionālo veikumu viena pārkāpuma dēļ.”

Alvis Hermanis, Jaunā Rīgas teātra direktors

“Politiķiem parasti ir problēmas vai nu ar profesionalitāti, vai godīgumu. Latvijas politiķiem pietrūkst gan viens, gan otrs. Cilvēki Loskutovam uzticas. Tā ir izrēķināšanās. Bēdīgi. Arī Jaunajā Rīgas teātrī varētu atrast tehniskas problēmas, kas būtu par pamatu manai atstādināšanai no amata, jo es esmu šīs iestādes vadītājs. Vajag skatīties pēc būtības. Biroja galvenais uzdevums ir cīnīties ar korupciju. Atbrīvošanās no Loskutova var paralizēt galveno šīs iestādes uzdevumu. Ja mēs runājam līdzībās, tad kas ir pazudušie simts tūkstoši latu salīdzinājumā ar vienu miljonu latu, ko KNAB liek atmaksāt Tautas partijai? Loskutova godprātīgumu es liktu augstāk par biroja iekšējām nepilnībām un viņa kandidatūru joprojām vērtēju pozitīvi. Turklāt KNAB komanda jāvērtē kopā – gan Loskutovu, gan Jutu Strīķi.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas