Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Mozgis joprojām neizpratnē par iespējamām nelikumībām Bērnu slimnīcas iepirkumos

Iespējams, Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) iepirkumu procedūrās bijušas neprecizitātes, ko kāds gribēja noslēpt, taču bez apzinātas virzības uz korupciju, uzskata slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis.

«Es pieļauju, ka visam skandālam apakšā ir puiciska bravūra, kaut kādas neprecizitātes un kļūdas, kas var gadīties, ceļot tik lielu objektu, strādājot ātri un cenšoties sasniegt labu rezultātu,» intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze atzinis Dz.Mozgis. Viņš apgalvojis, ka «par bargu naudu» algoti projekta vadītāji – celtniecības pārraudzītāji, kuriem vistiešākajā veidā jākonsultē celtniecība.

Pēc nelikumību atklāšanas četri cilvēki tika apcietināti, pie viņiem dazādās valūtās atrasti 700 000 latu. Dz.Mozgis par to bijis bezgala izbrīnīts. Dokumentos, kas adresēti BKUS, figurējot cita naudas summa – varētu būt paaugstinātas izmaksas divos konkrētos objektos, proti, vienā objektā 28 000, otrajā 30 000 latu. Slimnīcas vadība vērsusies pie būvniekiem, lai apturētu šīs naudas tērēšanu līdz brīdim, kamēr izmeklēšana visu noskaidros.

«Daži darbinieki tiek tikai turēti aizdomās, un, pēc manā rīcībā esošās informācijas, viņiem vēl nav izvirzītas apsūdzības. Un cilvēkus linčot pirms apsūdzības izvirzīšanas nebūtu pareizi. Ja cilvēki ir vainīgi un saņem sodu, tad viņi pēc tam kaut kā integrējas sabiedrībā, iespējams, ne šajā slimnīcā, bet citur, jo galu galā arī viņiem jāturpina dzīvot. Tāpēc es pirms apsūdzības uzrādīšanas arī nevaru nosodīt šos cilvēkus. Un ja nu tas viss, kas līdz šim izskanējis publiskajā telpā, ir kļūda?» šaubās Dz. Mozgis. Viņš gan atzinis, ka vainas pierādīšanas gadījumā apcietinātajiem BKUS darbiniekiem jāsaņem sods neatkarīgi no tā, vai zagts daudz vai maz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas