Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta (2) - ZRP līdz piektdienai koalīcijas sarunās "ieturēs pauzi"

Potenciālie koalīcijas partneri – Vienotība un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL!-TB/LNNK) – topošajā valdības deklarācijā ir gatavi parakstīt vienošanās par Zatlera reformu partijas (ZRP) rosināto reformu īstenošanu bez patiesa nodoma tās īstenot, tādēļ ZRP nolēmusi "ieturēt pauzi" līdz piektdienai, portālu Diena.lv informēja ZRP pārtstāve Daiga Holma.

"Par to liecina partiju pārstāvju vakar un šodien paustie publiskie izteikumi. Tie ir būtiskā pretrunā ar parakstīto vienošanos par reformu un tiesiskuma koalīcijas izveidi. Tas liek domāt, ka iespējamo partneru skatījumā nākamā valdības deklarācija varētu būt tikai formāla un bez reālas motivācijas īstenot tajā iekļautos mērķus," paziņojumā uzsvēra ZRP. Partija nolēmusi līdz piektdienai ieturēt pauzi koalīcijas sarunās, lai spriestu par tālāku rīcību.

Aģentūra LETA ziņo, ka tāpēc rīt nenotiks iepriekš plānotā jaunās koalīcijas sanāksme, kurā bija paredzēts turpināt runāt par atbildības sfēru un ministru amatu sadali.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis aicina partiju pārdomāt un pēc iespējas ātrak atgriezties pie koalīcijas veidošanas sarunām, pavēstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

ZRP paziņojumā skaidroja, ka partija ir dibināta un piekrita koalīcijas veidošanai ar Vienotību un VL!-TB/LNNK triju mērķu labad – reformu īstenošanai, naudas varas mazināšanai politikā un sabiedrības saliedēšanai. "Patlaban ir pamats domāt, ka vismaz divu minēto mērķu realizācija varētu tikt kavēta no iespējamo koalīcijas partneru puses," pauda ZRP.

ZRP uzskata, ka trešdienas Latvijas Radio1 raidījumā Krustpunkti Solvita Āboltiņa (Vienotība) "apšaubīja vienošanās par koalīcijas izveidi iekļautos punktus, kuros pausta koalīcijas apņemšanās realizēt ZRP izstrādās reformas ekonomikas un izglītības jomā". ZRP paziņojumā uzsvēra, ka S.Āboltiņa "pretēji dokumentā ierakstītajam publiski apšaubīja mērķi samazināt darbaspēka nodokļus un pārcelt nodokļu slogu uz nekustamo īpašumu un patēriņu".

Partija norādīja, ka Nacionālās apvienības pārstāvis Raivis Dzintars apvienības interneta vietnē norādījis, ka vienošanās dokuments un tā saliedētības sadaļa ir "[..] apkopojums, kam visticamāk valdības darbā būs stipri nosacīta loma. Gandrīz katrs formulējums ir skaidrojams dažādi un partijas nostādnes apliecināsies reālā valdības un Saeimas darbā, un tikai".

"ZRP kategoriski nav pieņemama šāda attieksme, jo tā par savu prioritāti izvirzījusi programmatisku pieeju valdības veidošanai. Iespējamo partneru skaidra un neapšaubāma apņemšanās – kā valdības deklarācijā, tā arī publiski un savas partijas iekšienē – ir galvenais priekšnosacījums jaunās valdības izveidē," teikts partijas paziņojumā medijiem.

Jau ziņots, ka pirmdien pēc vairāku stundu garām sarunām tika nolemts, ka koalīciju veidos ZRP, Vienotība un VL!-TB/LNNK. Šādā trīs partiju koalīcijā būs 56 deputāti, un kā premjera amata kandidāts piedāvāts Valdis Dombrovskis (Vienotība).

(papildināta ar 4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas