Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Grantiņam piespriež mūža ieslodzījumu

Zemgales apgabaltiesa pirmdien trīs slepkavībās un slepkavības mēģinājumā apsūdzētajam Ivaram Grantiņam piespriedusi mūža ieslodzījumu ar trīs gadu policijas kontroli, paredzot arī mantas konfiskāciju.

Mūža ieslodzījumu viņam prasīja prokurore, savukārt viņa aizstāvis par piemērotāku sodu uzskatīja terminētu ieslodzījumu - 20 gadus.

I.Grantiņš sēdes laikā pilnībā atzina savu vainu par pērnā gada vasaras trijos mēnešos notikušo slepkavību sēriju - meitas Dainas (11), viņas mātes Ingas Lomakinas (29) un jaunietes Janas Ribinskas (18) slepkavībām, kā arī par kādu pirms 20 gadiem notikušu slepkavības mēģinājumu.

Pēc tiesu ekspertīzē secinātā, I.Grantiņš nodarīto nenožēlo. Valsts probācijas dienests savukārt ziņojumā norādījis, ka viņam ir nosliece izdarīt arvien jaunus un jaunus noziedzīgus nodarījumus. I.Grantiņš atzīts par pieskaitāmu, un izmeklēšanā secināts, ka viņš slepkavības veicis alkohola reibumā.

Lietā par cietušajiem atzīta I.Grantiņa māte Ausma Timpare, kā arī noslepkavotās Ingas Lomakinas vīrs Ivars un nogalinātās J.Ribinskas tēvs. Pēdējais arī vienīgais nebija ieradies uz tiesas sēdi, jo neesot bijis naudas, lai nokļūtu līdz tiesai.

Tiesu debatēs viņa māte izteicās, ka neko par viņu negrib teikt, jo viņš viņai "ir tukša vieta". Viņa dusmīgā balsī I.Grantiņam teica, lai nerakstot viņai nekādas vēstules.

Savukārt I.Lomakinas vīrs aicināja I.Grantiņam piespriest mūža ieslodzījumu. Viņš arī izteica vēlmi iegūt I.Lomakinas tālruni. "Tas man ir ļoti svarīgi, es gribētu, lai būtu piemiņa no mātes dēlam," teica I.Lomakinas vīrs. Viņš arī vēlējās prasīt kompensēt morālo kaitējumu bērniem, taču advokāts norādīja, ka šādi lūgumi bija jāizsaka pirms tiesas.

Pats I.Grantiņš pēdējā vārdā klāstīja, ka vispār varēja neatrasties tiesas zālē, bet gan būt ārzemēs. Pēc viņa vārdiem, viņš pats pazvanījis un pieteicies policijā. No viņa teiktā noprotams, ka viņš vairs nevēlējās slēpties. Savukārt mūža ieslodzījumu viņš neuzskatot par labāko variantu, tad jau labāks esot nāvessods.

Kā skaidrots apsūdzības rakstā, I. Grantiņš klāstījis, ka savu meitu Dainu noslepkavojis tādēļ, lai neviens neuzzinātu, ka viņam bija nolūks ar viņu apmierināt dzimumtieksmi.

Slepkavības notikušas pāris mēnešu pēc tam, kad I.Grantiņš bija atgriezies no ieslodzījuma vietas, kur izcieta sodu par kādas sievietes izvarošanu.

(papildinātas pirmās četras rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Tiesa sāks skatīt Grantiņa lietu, draud mūža ieslodzījums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas