Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta - SC: Vienotība par koalīcijas partneri izvēlējusies Nacionālo apvienību

Vienotība jau ir izvēlējusies koalīcijas partneri, izdarot izvēli par labu Nacionālajai apvienībai, uzskata Saskaņas centra (SC) viens no līderiem Jānis Urbanovičs.

"Sabiedrība saņēmusi no Vienotības ziņu, ka viņi par tuvākajiem partneriem ir izvēlējušies Nacionālo apvienību. Es to uztveru kā apņemšanos, kas sakrīt ar tādu vadoņu kā [Solvita] Āboltiņa un [Dzintars] Zaķis izteikumiem, tāpēc es no viņiem, godīgi sakot, nekādus piedāvājumus vairs negaidu," atzina politiķis.

Pēc viņa teiktā, "jau pēdējais laiks nākt atrisinājumam". Urbanovičs uzskata, ka konceptuālu nesaskaņu partiju vidū nav, taču sarunās, kurās viņi piedalījušies, par detaļām vēl neesot runāts.

"Mēs esam izdarījuši ļoti daudz jau pirmajās sarunas kārtās, esam pateikuši, ka varam atklāti runāt par visu, līdz detaļām gan neesam nonākuši. Ja runājam par budžetu, tad tiem, kas strādā pie valsts budžeta, būtu jāatklāj detaļas. Pašreiz visas runas ir konceptuālas, bet konceptuālu nesaskaņu, manuprāt, starp partijām nav," viņš norādīja.

Zatlera Reformu partijas līderis Edmunds Sprūdžs teica, ka nevēlas ar citiem politiskajiem spēkiem komunicēt caur medijiem, tāpēc atturējās komentēt Urbanoviča izteikumus par Vienotības izšķiršanos par labu Nacionālajai apvienībai. ZRP par šo tematiku vēlas dzirdēt Vienotības sarunvedēja Valda Dombrovska viedokli, kas būs iespējams ZRP un Vienotības tikšanās laikā pirmdien, jo patlaban Dombrovskis atrodas komandējumā ārzemēs.

Savukārt Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, lūgts izteikties par SC līdera viedokli, norādīja, ka SC ir pietiekami pieredzējis politisks spēks un saprot, ka valdību var izveidot arī bez viņu līdzdalības.

"Saskaņas centrs ir pietiekami gudri un pieredzējuši politiķi un,visticamākais, ļoti labi saprot, kāda ir tā situācija. Lai gan viņi apgalvo, ka bez viņiem valdība nav iespējama, viņi labi saprot, ka tā ir tikai ilūzija, – valdību var izveidot arī bez viņiem," sacīja Zaķis.

Jau vēstīts, ka sarunās par nākamās valdības veidošanu kodolu veido ZRP un Vienotība, kurām jāizšķiras par trešo koalīcijas partneri – SC vai Nacionālo apvienību.

Apvienībā Vienotība ietilpstošā Pilsoniskā savienība (PS) ceturtdien atbalstīja koalīcijas veidošanu kopā ar ZRP un Nacionālo apvienību. Vienotības valdes sēde, kurā tā varētu nolemt par labāko partneri, notiks pirmdienas, 3.oktobra, pēcpusdienā.

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc pirmās sarunu kārtas ar 11.Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem nedeva norādes par vēlamo koalīcijas sastāvu, taču sagaida, ka partijas par koalīcijas modeli un sadarbības pamatprincipiem spēs vienoties līdz nākamās nedēļas beigām.

(ziņa papildināta ar ZRP un Vienotības pārstāvju teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas