Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Reformu partija Rīgas mēra amatam izvirza Ingu Antāni

Ceturtdien, 17.janvārī Reformu partijas Rīgas nodaļas kopsapulcē par Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti tika nosaukta Rīgas nodaļas valdes izvirzītā nodaļas vadītāja Inga Antāne.

Reformu partijas deputāti nāks strādāt uz Rīgu, lai padarītu to vēl labāku, nevis nosvītrotu visu, kas darīts. Saglabājot sociālo atbalstu rīdziniekiem un sekojot to akūtajām vajadzībām. Turpinot mazināt bērnudārzu rindu, ar mērķi tuvāko trīs gadu laikā to likvidēt. Attīstot interešu izglītību un nodrošinot pieejamu sporta infrastruktūru.
Uzņēmējiem un investoriem Rīga ir draudzīga pilsēta. To var panākt, nodrošinot profesionālo pašvaldības uzņēmumu pārvaldību. Pašvaldības pakalpojumiem jābūt ērtiem un viegli sasniedzamiem. Rīga ir ostas pilsēta – pašvaldības pārstāvjiem brīvostas valdē jāstrādā, lai panāktu ostas attīstību uz lielāku tās darba pievienoto vērtību.

Rīga – zaļa pilsēta. Steidzami jārisina gaisa piesārņošanas problēma – rīdziniekiem jāelpo tīrs gaiss un nedrīkst pieļaut milzīgās Eiropas soda sankcijas. Sadarbība ar Rīgas brīvostu vides jautājumos – iedzīvotāji nedrīkst ciest no smakām un trokšņiem. Veloceliņu tīkls, kas savieno visus pilsētas mikrorajonus.

Uzrunājot kolēģus I. Antāne norādīja: “Rīga ir Latvijas sirds un ekonomikas dzinējspēks. Rīga ir lielākā pašvaldība, tai ir lielākās iespējas un, vienlaicīgi, arī daudzas problēmas. Es un mana komanda – mēs esam Rīgas patrioti, mīlam mūsu pilsētu un zinām, kā to padarīt vēl labāku”.

Kopā ar Ingu Antāni šodien tika nosaukti arī Reformu partijas Rīgas vēlēšanu saraksta otrais un trešais kandidāts. Ar otro numuru startēs Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis, savukārt ar trešo – ekonomikas ministra padomniece Ilona Platonova.

“Mūsu bērni iet Rīgas skolās, mēs braucam ar tramvajiem un atpūšamies Rīgas parkos, maksājām siltuma rēķinus un zinām ko darīt, lai tie mazinātos. Rīgai ir milzīgs potenciāls – mēs to attīstīsim un izmantosim visas galvaspilsētas iespējas, saglabājot visu labo, kas šeit jau ir izveidots un radīts,” uzsvēra Antāne.

Reformu partijas domes priekšsēdētāja mēra kandidāte apliecināja gatavību risināt pilsētas akūtās komunālās problēmas un rūpēties par pilsētas ilgtspējīgu attīstību.

Reformu partijas prioritātes Rīgā ir: (1) atbildīga un caurspīdīga pilsētas pārvalde; (2) vēl aktīvāka Eiropas fondu finansējuma piesaiste; (3) caurspīdīga un saprotama budžeta plānošana; (4) izpildvaras atdalīšana no lēmējvaras.

Komunālajā sfērā pirmā prioritāte ir māju siltināšana. Nākamā ir ceļu un ielu sakārtošana, bet trešā  - pilsētas apgaismojuma nodrošināšana.

Reformu partijas priekšrocība – iespēja veidot produktīvu dialogu ar valdību, izbeigt ieilgušo Rīgas un valsts pretstatīšanu un risināt rīdziniekiem svarīgus jautājumus. Beidzot izstrādāt likumu par galvaspilsētu.

Rīga 2014.gadā – Eiropas Kultūras galvaspilsēta – svētki rīdziniekiem un mūsu viesiem.

Vēl straujāka tūrisma attīstība, sadarbībā ar privātajiem un valsts partneriem. Visiem pieejami kultūras pasākumi. Pašvaldības kultūras iestāžu pārvaldība sadarbībā ar nozares profesionāļiem.

Pilsētas plānošana – ilgtspējīga Rīgas attīstības plāna izstrāde, iesaistot iedzīvotājus, profesionāļus un nevalstiskās organizācijas. Sadarbība ar Pierīgas pašvaldībām.

Sabiedriskais transports – ērtāki maršruti, sadarbība ar dzelzceļu. Satiksmes plānošana autobraucēju un kājāmgājēju ērtībām – mazāki „korķi” un jauni pārvadi problemātiskajās vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas