Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Vienotības pastāvēšanā būtiska nozīme būšot sestdien kongresā ievēlētajai valdei

Sākusies Vienotības mobilizācija

Ir visi priekšnoteikumi, lai Vienotības kongresā sestdien ievēlētu ļoti spēcīgu valdi, kurai partijas pastāvēšanā būs milzīga nozīme. Tā uzskata viens no Vienotības priekšsēža kandidātiem, Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis. Viņaprāt, partijas mobilizācija jau ir sākusies, par ko liecinot arī spēcīgais valdes kandidātu saraksts. "Tagad tas ir izaicinājums un sportiska interese, vai mēs varam vai nevaram izvilkt," Dienai sacīja Saeimas deputāts Ainars Latkovskis, kurš valdes vēlēšanās startē pirmo reizi.

Uz valdi izvirzīti 26 kandidāti. Viņu vidū ir arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš iepriekš partijas politiskajā dzīvē maz iesaistījās, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, labklājības ministrs Jānis Reirs, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, bijusī premjere Laimdota Straujuma, Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, Cēsu novada priekšsēdis Jānis Rozenbergs. EP deputāts Krišjānis Kariņš varētu pārņemt partijas domes vadību. Kongresa delegātus plāno uzrunāt arī Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, tā parādot, ka nav novērsies no grūtībās nonākušās partijas.

Pēc Andra Piebalga lēmuma vairs nekandidēt Vienotības priekšsēdētāja vēlēšanās uz šo amatu ir pieteikts Ķirsis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un priekšsēža vietnieks Edvards Smiltēns. Ķirsi un Ašeradenu var uztvert kā vienas komandas pārstāvjus. Iespējams, kongresā ar Smiltēnu par amatu cīnīsies tikai viens no viņiem. Savukārt Smiltēna Dienai teiktais liecina, ka viņam ir tikai divas iespējas – vai nu uzvarēt vēlēšanās un būvēt jaunu partiju, vai arī politiķa laiks Vienotībā būs beidzies.

"Partija ir jānojauc līdz pamatiem un jābūvē jauns politiskais spēks," tik radikāli savus plānus raksturo Smiltēns. Vēl pirms gada viņš tika uzlūkots kā viens no cerīgākajiem Vienotības jaunajiem līderiem. Kad 2016. gada jūnijā kongresā Smiltēns priekšsēža vēlēšanās ar cienīgu rezultātu zaudēja Piebalgam, viņam bija liels reģionālo nodaļu atbalsts. Daļēji par viņu nobalsoja arī bijušās līderes, frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas atbalstītāji. Jūlija vidū Smiltēns negaidīti paziņoja, ka ir gatavs vadīt partiju tikai tad, ja Āboltiņa vairs nav frakcijas priekšsēdētāja. Pretējā gadījumā viņa arī turpmāk palikšot faktiskā līdere. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 17. augusta, numurā!

Top komentāri

pla
p
Mironi plāksteris neglābs:)))
Pa skuju taku nevienoti un sašķelti
P
mobilizācija uz amatiem. Nekas vairāk.
Fuko svārsts
F
Nu lai tak viņi apdi kuli neatkarīgi no dzimuma un orientācijas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas