Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VID: amatpersonām kredītiestādēs arestētie līdzekļi ir jādeklarē

Arī tad, ja amatpersonai piederošiem noguldījumiem vai vērtspapīriem, kas glabājas kredītiestādēs vai bankās, tiek uzlikts arests, tie ir jānorāda valsts amatpersonas deklarācijā, informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID).

VID Sabiedrisko attiecību daļā norāda, ka saskaņā ar Kriminālprocesa likumu lēmumā par aresta uzlikšanu norāda, kādam nolūkam un kam piederošai mantai tiek uzlikts arests, un likums nosaka, ka naudas noguldījumi un vērtspapīri, kas glabājas bankās vai citās kredītiestādēs, netiek izņemti, taču pēc lēmuma saņemšanas par aresta uzlikšanu mantai ar tiem tiek pārtrauktas izdevumu operācijas.

Līdz ar to arestētie līdzekļi kādā kredītiestādē ir jānorāda valsts amatpersonas deklarācijas 6.sadaļā pie skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem, ja to summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, kā amatpersonas īpašums.

VID gan papildināja, ka šis skaidrojums nav piemērojams gadījumos, ja arestētie līdzekļi ir amatpersonai pastarpināti piederošu firmu kontos, jo juridiskas personas un fiziskas personas īpašums, tostarp naudas līdzekļi, ir nošķirts, un valsts amatpersonas deklarācijā tiek norādīti tikai fiziskai personai piederošie līdzekļi.

Kā ziņots, portāls Pietiek vēsta, ka Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) ģimenei Luksemburgas bankā V.P.Bank (Luxembourg) pēc Latvijas Ģenerālprokuratūras prasības arestēti 85 miljoni ASV dolāru (41,3 miljoni latu). Pats Lembergs to noliedz, norādot, ka ne viņam personīgi, ne kādam no viņa ģimenes locekļiem nevienā no Luksembugas bankām šādu līdzekļu nav.

Portāls gan atzīmē, ka neesot skaidrības, kuram no Lembergu ģimenes oficiāli varētu piederēt kompānijas, kuru kontos arestēta iespaidīgā summa.

Ģenerālprokuratūra apstiprina, ka tas ir Anrijs Lembergs, savukārt persona, kura elektroniskajā pastā izplata Ventspils domes priekšsēdētāja preses paziņojumus un tajos parakstās kā Aivars Lembergs, Pietiek rīcībā esošos dokumentus, kuros šie 85 miljoni ASV dolāru minēti kā tieši Aivaram Lembergam arestēta manta, aizvadītajā nedēļā komentēja ar vārdiem: "Kas gan šajos "papīros" būtu tik sensacionāls un nelikumīgs?!"

Saskaņā ar publiskotajiem dokumentiem izrādās, ka jau pirms trīsarpus gadiem pēc Latvijas Ģenerālprokuratūras prasības arestēti 85 miljoni ASV dolāru, kas atrodas uzņēmumu Barlette Investment Corporation, Selda Resources Inc. un Gradale Business Corp. kontos Luksemburgas bankā V.P.Bank (Luxembourg) S.A., vēsta portāls Pietiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas