Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VL-TB/LNNK vēlēšanu sarakstu augšgalā pārsvarā ir pašreizējās sejas

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai_/LNNK (VL-TB/LNNK) vēlēšanu sarakstu augšgalā pārsvarā ir pašreizējie deputāti un ministri.

Politiskais spēks piektdien iesniedza sarakstus 13.Saeimas vēlēšanām.

Vidzemē ar pirmo numuru startēs VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars, ar otro - Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, bet ar trešo - deputāts Jānis Dombrava. Tālāk sarakstā seko VL-TB/LNNK ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts, Saeimas deputāts Romāns Naudiņš, Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, deputāts Kārlis Krēsliņš, kā arī Gunārs Rusiņš, kurš kādu laiku šajā parlamenta sasaukumā strādāja ar tā dēvēto mīksto mandātu. Savukārt devītais numurs sarakstā ir Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) sociālo lietu eksperts Pēteris Leiškalns.

Rīgā pirmais numurs būs kultūras ministrei Dacei Melbārdei, otrais - deputātam Rihardam Kolam, trešais - parlamentārietim Ritvaram Jansonam, ceturtais - deputātam Aleksandram Kiršteinam, bet piektais - tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam. Tad sarakstā seko Rīgas domes deputāts Dainis Locis, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks un vēl viens Rīgas deputāts Jurģis Klotiņš.

Latgalē saraksta līderis ir Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Edmunds Teirumnieks, ar otro numuru startē deputāte Inese Laizāne, ar trešo - mūziķis Arnis Slobožaņins, ar ceturto - VL-TB/LNNK Rēzeknes nodaļas līdzpriekšsēdētājs Māris Igavens, bet ar piekto - Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra Marika Zeimule.

Kurzemē saraksta līdere būs Talsu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Indriksone, bet otrā vieta sarakstā būs deputātei Janīnai Kursītei-Pakulei, bet tad seko Artūrs Butāns, Ringolds Balodis un Linards Tiļugs.

Zemgalē ar pirmo numuru startēs deputāts Edvīns Šnore, ar otro - parlamentārietis Imants Parādnieks, ar trešo - deputāte Inguna Rībena, ar ceturto - Bauskas novada domes deputāts - Raitis Ābelnieks, bet ar piekto - Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks.

Savā priekšvēlēšanu programmā VL-TB/LNNK kā prioritātes min latvisku, drošu un augošu Latviju. "Atbalstīsim latviešu īpatsvara pieaugumu Latvijā un nepieļausim bezatbildīgu imigrācijas politiku," sola nacionālā apvienība.

Tāpat VL-TB/LNNK sola turpināt palielināt aizsardzības izdevumus, paplašinot mobilizācijas gadījumā iesaistāmo labi apmācīto pilsoņu loku, kā arī palielināt pensiju neapliekamo minimumu. Nacionālā apvienība arī apņemas izveidot taisnīgu nekustamā īpašuma nodokļa sistēmu, "nepiemērojot nodokli ģimeņu pašapdzīvotam mājoklim līdz sabiedrībā pieņemamai vērtībai".

Kā ziņots, VL-TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš un parlamentārietis Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) neplāno kandidēt 13.Saeimas vēlēšanās.

 

Top komentāri

Dievs pasarg mūs!
D
no Rasnača un Parādnieka. garīgi korumpēti tipi. Lūdzu izmetiet viņus no saraksta
Ganga
G
Idioti un populists NA, dodokli ir jamaksa par maju, dzivokli, tacu, siem nodoklim ir jabut sapratigiem un samerigiem, nu nav narmali, ka par private dzivokli Riga, centra rajona ir jamaksa dzivokla kadastra gada nodoklis 270 eiro gada, nu tas nav normali, ka ir jamaksa tik liels nodoklis, lai uzturetu rijigos un zagligos prezidentus, deputatus, ministru, ierednus...
Tenis Rusins
T
Obligati izsvitrot vajpratigo sektantisti I.Ribenu un debilo idiotu Paradnieku, siem diviem kretiniem nav vietas Latvija, nerunajot jau par Saeima.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas