Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Neviens no zemās grīdas tramvajiem Rīgā vēl nav pieņemts ekspluatācijā

Kaut arī pirmais zemās grīdas tramvajs 6. maršrutā sāka kursēt jau 2010. gada 1. jūnijā un vēlāk tika piegādāti vēl vairāki tramvaja vagoni, joprojām neviens no tiem nav pieņemts ekspluatācijā. Tas nozīmē, ka tehniskās nepilnības labo ražotājs - čehu rūpnīca_ Škoda _par saviem līdzekļiem.

Šobrīd SIA Rīgas satiksme (RS) ir saņēmusi apmēram pusi no 20 pasūtītajiem tramvajiem. Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) intervijā Latvijas radio 4 atzina, ka jaunajiem tramvajiem bijušas problēmas ziemā, tāpēc ražotājam nācies tos adaptēt mūsu ziemas apstākļiem, bet līdz gada beigām visi 20 tramvaji būšot atvesti, izmēģināti un kursēs Rīgas ielās. RS preses sekretārs Viktors Zaķis apstiprināja, ka tramvajus nodot ekspluatācijā var tikai tad, ja tie atbilst ļoti stingriem noteikumiem, tiem jānobrauc noteikts laika posms ar pasažieriem un ilgstošas dīkstāves gadījumā laika atskaite sākoties no jauna. Ziemā, kad Rīgā uzsniga rekorddaudz sniega, tas nokļuva tramvaju mehānismos, un tiem tika konstatēti dažādi tehniski defekti.

"Kamēr tramvaji nav nodoti ekspluatācijā, nav sākusies garantijas laika uzskaite, bet ražotājiem defekti ir jānovērš par saviem līdzekļiem. Mums zināmā mērā paveicās, ka ziema bija tik dziļa, jo varēja novērst nepilnības. Detaļās nokļuva mitrums, kas citādos laika apstākļos varbūt pat netiktu konstatēts," izteicās V. Zaķis. Viņš pieļāva, ka atlikušie vagoni Rīgu sasniegs, vēlākais, maijā, un tajos jau būs novērstas tās nepilnības, kas konstatētas Rīgā kursējošajiem tramvajiem. Kad tiks veikta elektrolīniju pielāgošana jauno tramvaju pantogrāfiem, zemās grīdas tramvaji varēs sākt kursēt arī 11. maršrutā uz Mežaparku, pieļāva V. Zaķis.

Jau ziņots, ka čehu rūpnīcā Škoda ražotos tramvajus RS iepirka par kopumā 52 miljoniem eiro, tātad katrs tramvajs maksā 2,6 miljonus eiro. Rūpnīcas pārstāvji atzina, ka Rīgas tramvaji ir īpaši, jo tie būvēti, ievērojot, ka sliedes ir platākas nekā daudzās citās Eiropas pilsētās. Tramvajs ir 31,64 metrus garš, tajā ietilpst 300 pasažieru, un tas pilnībā aizvieto iepriekš izmantotās divu vagonu sakabes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas