Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Plāno apkarot nelegālos pārvadātājus Rīgas autoostā

Rīgas autoostā plānots pārtraukt nelegālo pārvadātāju darbību, šādu lēmumu ceturtdien pieņēma Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja, pamatojoties uz AS _Rīgas starptautiskā autoosta _vadības iesniegum, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāvis Viktors Daugmalis.

Iesniegumā vadība norādīja, ka nelegālo pārvadātāju darbība autoostas teritorijā nodara autoostai ievērojamus materiālos zaudējumus un izsaka draudus tās darbiniekiem.

"Nauda, kas apgrozās šajā "pelēkajā" vai varbūt pat "melnajā" biznesā, ir tik liela, ka attiecīgie darboņi ir gatavi uz visu, lai šo peļņu gūtu. Tam ir jādara gals. Mēs piespiedīsim viņus ievērot likumus un garantēsim mūsu cilvēku drošību," sēdē uzsvēra komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

Komiteja noskaidrojusi, ka nelegālie pārvadātāji savus transportlīdzekļus novieto netālu no autoostas teritorijas, bet paši dodas uz autoostu un tās teritorijā "vervē" pasažierus it kā braucienam atpakaļ uz administratīvo teritoriju, kurā taksometram izsniegta licence. Šāda veida darbību minētie pārvadātāji veic regulāri katru dienu. Autoostas administrācijas mēģinājumi ieviest kārtību sastapās ar noteiktu pretestību, tostarp SIA Limuzīnu centrs pārstāvja izteiktajiem draudiem, teikts vadības iesniegumā.

Komiteja uzdeva Rīgas Pašvaldības policijai sadarbībā ar Valsts policiju izstrādāt sadarbības pasākumus Ministru kabineta noteikumu un Rīgas domes saistošo noteikumu ievērošanā Rīgas starptautiskās autoostas teritorijā, saskaņojot savu rīcību ar AS Rīgas starptautiskā autoosta vadību. Komitejas sēdes protokola izraksts ar materiāliem tiks nosūtīts Satiksmes departamentam ar aicinājumu aktīvāk iesaistīt problēmas risināšanā departamenta Kontroles dienestu. Jautājums komitejā atkārtoti tiks skatīs novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas