Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Āboltiņa: Ir pāragri runāt par labēji centrisko partiju vienoto sarakstu Saeimas vēlēšanās

Labēji centriskās partijas uz nākamajām Saeimas vēlēšanām vatētu nākt ar vienotu platformu un neapkarot viena otru, tomēr runāt par viena saraksta izveidi patlaban ir pāragri, uzskata Saeimas priekšsēdētāja un Vienotības līdere Solvita Āboiltiņa.

Vērtējot nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK ierosinājumu "lielākajām latviešu partijām" sākt konsultācijas par vienota vēlēšanu saraksta izveidi gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, Āboltiņa pauda prieku, ka tika sadzirdēti viņas aicinājumi par labēji centrisko konsolidāciju.

"Viennozīmīgi runāt par vienu sarakstu tagad ir pāragri, tas lemjams katrai partijai individuāli, bet es ļoti priecātos, ja labēji centriskās partijas uz nākamajām vēlēšanām spētu nāktu vismaz ar vienotu platformu un neapkarot viena otru," norādīja politiķe.

Viņa gan uzsvēra, ka būtiski arī partneru reālie darbi, tomēr, pēc Āboltiņas domām, Latvijas sabiedrība ir pelnījusi "politiķu apliecinājumu tam, ka viņi spēj kopā strādāt, nevis kašķēties".

Iespējama sadarbība starp partijām varētu būt vienošanās vai memoranda parakstīšana, tāpat varbūt "džentlmeniska vienošanās" pie sarunu galda.

Nacionālā apvienība aicina "lielākās latviešu partijas" - Vienotību, ZZS un Reformu partiju - sākt konsultācijas par vienota vēlēšanu saraksta izveidi gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, paziņojumā presei norāda apvienība.

Šī vienošanās varētu tikt īstenota vai nu vienota priekšvēlēšanu saraksta veidā, vai arī kā līgums par kopīgu darbību valdības veidošanā pēc vēlēšanām ar kopīgu programmu un premjera kandidātu. Sadarbības mērķis būtu konstitucionālā vairākuma iegūšana 12.Saeimā, vairojot politisko stabilitāti un mazinot pretvalstisku spēku izredzes politikā, norāda apvienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tracis galā. Problēma paliek

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde līdz jūnija vidum bija izdevusi 56 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesniegu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē