Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ādamsons: Maizītis ir ļoti viegli politiski ietekmējams

"Es apšaubu, ka Jānis Maizītis līdz šim ir bijis politiski neitrāls," portālam Diena.lv sacīja Saeimas deputāts Jānis Ādamsons (SC). "Viens no iemesliem, kādēļ es es neatbalstīju viņa kandidatūru Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatam - es šaubos, vai viņš arī būs politiski neitrāls turpmāk."

"Par to liecina tas, ka viens vai otrs specdienests pēkšņi sāka strādāt kāda konkrēta politiskā spēka labā. Par to liecina arī viņa iepriekšējā prakse ģenerālprokurora amatā. Man neviens neiestāstīs, ka dažu dienu laikā var vispirms ierosināt krimināllietu, bet pēc tam izbeigt nozieguma sastāva trūkuma dēļ. Fiziski nav iespējams tik īsā laikā izmeklēt lietu," norādīja deputāts.

"Pieļauju, ka krimināltiesiskajā aspektā viņš ir ļoti labs speciālists, tomēr ļoti viegli politiski ietekmējams," lūgts komentēt Maizīša profesionālās īpašības, sacīja J.Ādamsons. "Lai vadītu tādu dienestu kā SAB, ar juridisko izglītību ir daudz par maz. Jābūt zināmai pieredzei gan operatīvajā, gan specdienestu darbā. Maizītim šādas pieredzes nav." 

Par neko labu neliecinot arī Maizīša intervijās paustais, ka gada laikā jaunais SAB direktors apgūšot darbam nepieciešamās zināšanas, uzskata deputāts. "Jāsāk strādāt ar pirmo dienu un jāpieņem atbildīgi lēmumi, nevis tikai jāiepazīstas ar situāciju. Laika, lai iešūpotos, Maizītim praktiski nav." 

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka Saeima ceturtdien SAB direktora amatā iecēla bijušo ģenerālprokuroru (2000-2010) Maizīti.

SAB līdzšinējais direktors Jānis Kažociņš savus amata pienākumus pildīs līdz 1.maijam, bet dienu vēlāk darbu uzsāks Maizītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē