Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Adijāns: Saskaņas centrs un Zooloģiskais dārzs

Gadījumā ja pastāvētu tāds divdomīgāko preses izdevumu tops, tad vadošo vietu bez lielas konkurences sev garantētu buklets Tava Rīga. Tas arī valsts svētku nedēļā ir atradis ceļu uz galvaspilsētas iedzīvotāju pastkastītēm, kurās ik dienu jau tā iebirst daudz reklāmu. Spilgtie burti viltīgi aicina iegādāties ko īpaši labu un izdevīgu, Saskaņas centra bukletiņš uz šī fona ir apmāna augstākā pilotāža.

Vāka galvenais virsraksts vēsta «Rīgas zoodārzam - 100», un arī mazākie virsrakstiņi sola tik vien kā stāstus par dzīvniekiem. Liels būs lasītāju izbrīns, žurnālu rokās turot pirmo reizi un sākuma atvērumā ieraugot Nilu Ušakovu. Laikam atbilde uz intriģējošo vāka virsrakstu «Kādēļ zebra ir svītraina?» jāmeklē izdevuma tālākajās lappusēs. Taču, pāršķirot lapu, saintriģētais lasītājs tiek konfrontēts ar Andra Amerika foto, kurā vicemērs ar atrotītām krekla piedurknēm, šķiet, tūlīt grasās pats savām rokām iet būvēt Rīgu. Bildi ieskaujošajā tekstā būs veltīgi meklēt ziņas par zoodārza vecāko iemītnieku.

Ak jā, gandrīz palaidu garām - pirmajā lappusē zem svītras, tur, kur zinātniskajā literatūrā parasti mēdz būt atsauces uz avotiem, stāv rakstīts, ka šis ir apvienības Saskaņas centrs informatīvais buklets. Tad runa šeit laikam tomēr būs par politiskās partijas sasniegto vai mērķiem. Nu ne tikai. Trešajā atvērumā tiek piedāvāts Nila Saksa raksts, kurš visai tiešā veidā ir veltīts citas partijas Vienotība kritikai, tur īpašu uzmanību saņem arī premjers Valdis Dombrovskis. Un vispār, visas citas apvienības esot tikai grupas, pie apvāršņa ir tikai viena komanda. Varbūt ar to domāts RīgasDinamo?

Tad seko propagandas paraugstunda, aptaujājot skolēnus, kā viņiem patīk sabiedriskajā transportā braukt bez maksas. Grūti iedomāties, ka kāds šeit varētu paust pārsteidzošu viedokli, un tā arī nenotiek. Kāda meitene par braukšanas izmaksām ietaupīto naudu pat algo latviešu valodas privātskolotāju. Un tas ir apsveicami! Varbūt, ka nākamajam bukleta izlaidumam vajadzētu aptaujāt skolu direktorus par to, cik viņi ir apmierināti ar pašvaldības uzņēmuma Rīgas serviss pakalpojumiem?

Turpinājumā prāvu žurnāla daļu aprij atskaite par Rīgas domes paveikto četros gados. Savdabīgi, ka atskaitē iekļauts arī nākamais gads. Tiem, kam uz pirkstiem no žurnāla šķirstīšanas vēl nav uzmetušās tulznas, beidzot no atvēruma virsū skatās rotaļīgs lemūru pāris. Neatlaidība tiek atalgota, un beidzot ir iespējams uzzināt to, kas intriģējoši tika solīts uz žurnāla vāka. Izdevuma muguriņu Saskaņas centrs ir atvēlējis, lai meklētu saimniekus pamestiem mājdzīvniekiem, un tas ir apsveicami.

Robeža starp ironiju un pilnīgu nopietnību sāk kļūt pavisam plāna brīdī, kad bukletā tiek citēts Rīgas mērs: «Vienotajam blokam (SC un Gods kalpot Rīgai) šajās vēlēšanās nav vajadzīga reklāma. Koalīcijas darba rezultāti ir skaidri redzami katrā mikrorajonā.» Un katrā paskastītē... Tāds papildinājums kaut mazliet iztaisnotu Saskaņas centra šķībo realitāti. Nu tātad - zoodārza jubileja, salūts un Bi-2 koncerts 18. datumā, vai novembrī bija vēl kaut kas svarīgs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē