Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Agešins: Nākamajam SAB vadītājam jābūt politiski neietekmējamam

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājam ir vara lemt par cilvēku likteņiem, tāpēc koalīcijai nebūtu īpaši jāiesaistās jaunā SAB direktora izvēlē, lai viņš nebūtu politiski ietekmējams, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas deputāts un apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Nākamajam SAB vadītājam ir jābūt "neapšaubāmi profesionālim" un politiski neietekmējamam, jo viņam būs jākalpo visai sabiedrībai. Līdz ar to, izvēloties direktora kandidātu, ir jāuzklausa profesionāļu viedoklis, nevis politiķi, skaidroja Agešins. Politiķiem šajā procesā arī jāatturas no kādu saukļu izmantošanas un politiskā tirgus.

Drošības iestādes direktora galvenajai īpašībai ir jābūt absolūtai neatkarībai savos spriedumos, akcentēja NDK deputāts.
Politiķis stāstīja, ka SC frakcija par šo jautājumu vēl nav spriedusi, tāpēc viņš pauž savu personīgo viedokli.

Kā ziņots, piektdien, 1.martā, Melngalvju namā notiks Nacionālās drošības padomes (NDP) sēde, liecina Valsts prezidenta Andra Bērziņa darba kārtība.

NDK priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP) ir prognozējis, ka NDP par Satversmes aizsardzības biroja vadītāja kandidātu vienosies martā. Zatlers neminēja, kad par SAB vadītāja kandidātu varētu balsot Saeima. Esot jāņem vērā, ka pēc NDP pieņemtā lēmuma nominētais kandidāts vēl būs jāskata Nacionālās drošības komisijā.

Priekšlikumu par SAB vadītāja amata kandidātu izsaka Nacionālās drošības padome, savukārt lēmumu par SAB vadītāja iecelšanu pieņem Saeima.

Šogad pavasarī beidzas Jāņa Kažociņa otrais termiņš SAB vadītāja amatā un uz trešo termiņu viņš kandidēt negrasās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē